Ochtendeditie Hart van Nederland overleeft marginale kijkcijfers

De ochtendeditie van Hart van Nederland mag ondanks de marginale kijkcijfers gewoon door op SBS 6. De makers zijn vandaag dan ook vrolijk begonnen aan alweer de zevende uitzendmaand.

Hart van Nederland Foto: William Rutten, SBS 6

SBS 6 biedt de televisiekijker sinds dit jaar een volwaardig alternatief voor de nieuwsuitzendingen op NPO 1 en RTL 4. Waar de vroege editie van Hart van Nederland gisteren piekte op 80.000 kijkers, kwamen de vroege nieuwsuitzendingen van NPO 1 en RTL 4 tot respectievelijk 437.000 en 192.000 kijkers.

Ochtend-Hart

Het is spannend om tegenover het NOS Journaal en RTL Nieuws te staan, vindt presentatrice Nadya Sewradj. “Er zijn twee grote ochtendnieuwsprogramma’s die al jaren succesvol zijn en wij zijn als nieuwkomer ingestapt. Helemaal in het weekend, dan is er ’s morgens niets op nieuwsgebied te zien”, vertelt ze in De Telegraaf.

De vroege editie van Hart van Nederland is geen probeersel meer, legt ze uit. “Met het ochtendprogramma zijn we inmiddels wel uit de try out-fase, het is echt onderdeel geworden van Hart.”

Business as usual

Hoofdpresentator Mart Grol denkt dat SBS 6 tevreden is. “Ons is ook geen einddatum gegeven, wij gaan gestaag door. Ik ben benieuwd of kijkers ook nu met ons blijven opstaan en wij ze kunnen blijven amuseren.”

Als Talpa straks gaat fuseren met RTL, dan is het waarschijnlijk gedaan met de ochtendeditie van Hart. Zelf denkt Mart echter van niet. “Het is de bedoeling dat RTL 4 en SBS 6 naast elkaar blijven bestaan, dat geldt dus ook voor de nieuwsprogramma’s. Voor nu is het business as usual.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Voegt de ochtendeditie van Hart van Nederland iets toe aan het tv-landschap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen