Clairy Polak weigert Volkskrant: ‘Hier krijg je geen antwoord op’

Clairy Polak weigert in de Volkskrant om te kiezen tussen Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars, de presentatoren van Nieuwsuur. “Dit meen ik serieus: hier krijg je geen antwoord op.”

Clairy Polak © NPO

Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars zijn als presentatoren van Nieuwsuur min of meer de opvolgers van Clairy Polak. Zij presenteerde namelijk Nova, de voorloper van Nieuwsuur. De Volkskrant is daarom nieuwsgierig wie zij de beste presentator vindt. “Dit meen ik serieus: hier krijg je geen antwoord op”, antwoordt ze echter.

‘Wie denkt Clairy dat ze is?!’

Waarom is Clairy hier zo strikt in? “Toen ik net bij Nova was begonnen heb ik me een keer laten verleiden om antwoord te geven op de vraag wie ik de beste presentator vond. Dat is me zo ontzettend opgebroken. ‘O, o, o’, riepen mensen, ‘wie denkt ze wel dat ze is dat ze zo oordeelt over medepresentatoren?'”

Ze lag behoorlijk onder vuur. “Terwijl ik alleen maar positief was. Sindsdien heb ik me voorgenomen om nóóit meer iets in het openbaar over collega’s te zeggen. Maar ik wil best zeggen dat ik Nieuwsuur een heel goed programma vind dat zijn handen mag dichtknijpen met deze presentatoren.”

Te kritisch?

Nieuwsuur heeft laatst een bekende televisieprijs gewonnen vanwege de scherpe interviews van Mariëlle en Jeroen. Zijn ze niet té scherp? Clairy: “Te kritisch? Bij een politiek interview moet je kritische en informerende vragen doseren, dat is ingewikkeld en dus leuk.”

Wil ze zelf niet terug op tv? Nee, ik mis het niet meer. Ik vind de politiek nog hijgeriger dan tien jaar geleden, toen het ook al behoorlijk hijgerig was. Politici zijn alleen nog maar bezig met strategie.”

Volkskrant

Een groot interview met Clairy Polak kunt u lezen op de Volkskrant-site of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen