Mark Rutte belde na aanslag met Peter van der Vorst: ‘Heel erg fijn’

Mark Rutte heeft dinsdagavond na de aanslag op Peter R. de Vries telefonisch contact opgenomen met Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL. Dat deed hij nog voordat hij zijn persconferentie gaf.

Mark Rutte en Peter van der Vorst © RTL Boulevard

Frits Wester, de politiek verslaggever van RTL Nieuws, vertelde gisteren in de uitzending van RTL Boulevard dat demissionair premier Mark Rutte al snel na de aanslag telefonisch contact had met Peter van der Vorst. “Dat is typisch Mark Rutte. Hij meent het echt en is echt begaan met alles wat er op dit moment gebeurt.”

‘Dat is toch belangrijk’

Peter van der Vorst bevestigde dat gisteren in het programma. “Eerst belde Femke Halsema. Die had daarvoor al met onze CEO Sven Sauvé contact opgenomen. Na de persconferentie belde ze ook nog om ons te garanderen dat we vandaag met een veilig gevoel deze uitzending gewoon kunnen maken en dat ze alles in het werk wilde stellen om dat mogelijk te maken.”

Hij vervolgt: “Daarna belde Mark Rutte ook nog om ons een hart onder de riem te steken. Ik moet zeggen: dat is toch belangrijk om dat op zo’n moment te horen. Ook zo’n reactie van de koning en koningin. Dat raakte ons allemaal. Het is fijn dat er op die manier wordt meegeleefd.”

Bezoek Halsema

Ook Sven Sauvé, de CEO van RTL, waardeert de betrokkenheid, vertelde hij gisterenavond in Humberto. Hij was gisteren net als Peter aanwezig bij de speciale uitzending van RTL Boulevard over Peter R. de Vries. “Om acht uur was de driehoek van Amsterdam daar heen gekomen, onder leiding van Femke Halsema en Ferd Grapperhaus.”

Wat zeiden zij? “Die hebben allemaal nog een woordje gericht aan de redactie om hen een hart onder de riem te steken en het was heel fijn om daar bij te zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen