Ali B onder vuur na zeer discutabele dieettips: ‘Pas hiermee op’

The Voice-coach Ali B ligt onder vuur vanwege het geven van discutabele dieettips. Hij is tot de orde geroepen door personal trainer Mitchell Posthumus, die een kwartier met de rapper heeft gebeld.

Ali B © RTL

Waar Anouk haar Voice-collega Ali B er inmiddels uit vindt zien als ‘een verkrampte Chippendale in de penopauze’, is de rapper zélf erg blij met zijn afgetrainde lichaam. Hij spoort zijn achterban nu aan om hetzelfde dieet te volgen als hij, maar dat dieet is volgens kenners totáál niet verantwoord.

Uithongerdieet

Ali raadt aan drie maaltijden per dag te eten, zonder énige vorm van koolhydraten. Zijn dieet is 900 gram groenten per dag, 450 gram eiwitrijk voedsel, tweeënhalve liter water en verder he-le-maal niks. “Maar dan ook écht niks. En dan 15 uur vasten na je laatste maaltijd en elke ochtend vijf kilometer lage hartslag joggen op lege maag.”

Volgens Ali is dit gewoon een heel logisch dieet. “Ben geen personal trainer of voedingsdeskundige, maar alles hierboven snap ik. Ik denk alleen maar f**k wilskracht, dit is wiskunde, een som die simpel is als 1+1=2.”

Roofbouw

Personal trainer Mitchell Posthumus uit Rotterdam vindt het echt een héél erg slecht dieet en spreekt de rapper daarop aan. Hij waarschuwt zijn eigen volgers ervoor om dit dieet níet te volgen.

Door zo enorm weinig te eten vertraag je juist je stofwisseling, legt hij uit. “Wanneer wordt gestopt met het strikte dieet en oude gewoontes weer opsteken zal je gewicht omhoog vliegen. Daarnaast zorgt een te groot calorietekort ervoor dat je spiermassa inlevert, ook als je voldoende eiwitten eet.”

Ook het volledig schrappen van koolhydraten raadt hij ten zeerste af, net als het nastreven van een zeer sobere levensstijl. “Pleeg geen roofbouw op je lichaam. We zijn ook niet in één maand 20 kilo aangekomen…”

Ali belt personal trainer

Ali heeft naar aanleiding van zijn kritiek vijftien minuten aan de lijn gehangen met de personal trainer. Mitchell: “Ik begrijp dat dit werkt voor hem, omdat hij weet WAAROM hij deze methodes gebruikt. Dit is voor de meeste mensen echter niet de manier, omdat zij de kennis hierover missen.”

“Zodoende hebben we afgesproken dat mijn post gewoon online komt, niks ten nadele van Ali, maar wel als informatieve bron over de valkuilen bij zijn methodes.”

Instagram

De post van personal trainer Mitchell:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers moeten oppassen met het geven van dieettips?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen