KLM-toestel keert om na wangedrag Dragons’ Den-ster Michel Perridon

Zakenman Michel Perridon, bekend van het NPO 1-programma Dragons’ Den, is uit een KLM-toestel gezet vanwege wangedrag in de cabine. Hij weigerde om het verplichte mondkapje te dragen.

Michel Perridon © NPO

Michel Perridon, die in het programma Dragons’ Den samenwerkt met onder meer Jort Kelder en Nikkie Plessen, wilde donderdag met KLM van Johannesburg naar Amsterdam vliegen. Vlak na het boarden dronk hij een flesje water. “De KLM-stewardess vroeg direct of hij zijn mondkapje op wilde zetten”, zegt zijn reisgezel in De Telegraaf.

Baby Michel

De Nederlandse overheid verplicht passagiers om een mondkapje te dragen, maar Michel weigerde dat ‘omdat het niet meer past bij de maatregelen van Nederland’. “De stewardess zei direct dat als Michel niet zijn mondkapje op wilde zetten, het vliegtuig om zou keren en ze ons eruit zou zetten. Michel reageerde: oké is goed.”

Kennelijk heeft Michel het gevoel dat hij als multimiljonair niet hoeft te voldoen aan wet en regelgeving. Terwijl alle passagiers braaf een mondkapje droegen, zorgde Michel voor vertraging omdat híj níet kan omgaan met gezag. “Ik laat me toch niet als een baby behandelen? Het is toch onzin dat we nu nog mondkapjes op moeten in het vliegtuig?”

Kwajongen

Michel is in zijn luxeleven gewend om iedereen te commanderen, maar als een KLM-stewardess dat bij hem doet, dan is de wereld te klein. “Ik had die kap best willen opdoen, als ze dat met een beetje charme vragen. Het gaat ook om de manier waarop je zoiets brengt.”

Hij voelt zich helemaal beledigd. “Te gek voor woorden. Ik ben door het cabinepersoneel behandeld als een kwajongen.”

Held

Gelukkig schatten ze hem in Zuid-Afrika wél op waarde. “Voor de politie ben ik een held. Die hebben me fantastisch opgevangen. Ik investeer hier 15 miljoen euro in natuurbescherming.”

Het geestigste is nog wel dat Michel denkt dat hij de publieke opinie mee heeft. De multimiljonair heeft namelijk zélf contact gezocht met De Telegraaf en zelfs twee privéfoto’s aangeleverd. Compleet los van de werkelijkheid.

Reactie KLM

De KLM blijft bij zijn standpunt. De luchtvaartmaatschappij wijst erop dat Michel zich verbaal erg agressief heeft gedragen. De reactie van KLM en de volledige woedeuitbarsting van Michel leest u op de Telegraaf-site.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het eens met Michel Perridon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen