Paul de Leeuw weg bij Ranking the Stars na meningsverschil met RTL

Paul de Leeuw (59) wordt vervangen als presentator van Ranking the Stars vanwege een pittig meningsverschil met RTL. De nieuwe presentator van de brutale BN’er-show is Eddy Zoëy (54).

Paul de Leeuw en Eddy Zoëy © NPO, RTL

Ranking the Stars en Paul de Leeuw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: van de zeventien seizoenen heeft hij er vijftien gepresenteerd. Alleen het vijfde en zesde seizoen kende een andere presentatie, namelijk het duo Sophie Hilbrand en Sander Lantinga. Destijds had Paul namelijk het gevoel dat de koek een beetje op was.

Bonje tussen Paul en RTL

Nu is er een andere reden dat Paul vertrekt bij het programma: een meningsverschil met RTL. De twee partijen lagen in de lente al met elkaar overhoop omdat RTL zou hebben beloofd om Ranking the Stars te verhuizen van RTL 5 naar het hoofdpodium: RTL 4. Dat gaat echter tóch niet gebeuren en daar is Paul niet blij mee.

Tv-kenner Rob Goossens legde het gisteren uit in RTL Boulevard: “Paul de Leeuw had eigenlijk meer ambitie met Ranking the Stars. Het werd uitgezonden op RTL 5 en hij zei: ‘Dit is een mooi programma, waarom brengen we het niet naar RTL 4?’ RTL zei: ‘We vinden het ook een mooi programma, maar we vinden dat het enorm op z’n plek is bij RTL 5.'”

Paul de Leeuw reageert

Paul wilde echter een nieuwe stap maken met Ranking the Stars. “Daar wilde Paul de Leeuw dus niet in mee en daarom is RTL naar een nieuwe presentator gaan zoeken en dat is Eddy Zoëy geworden. We hebben vanmiddag contact gehad met Paul en hij reageert heel chic. Hij wenst Eddy alle succes en voor hem no hard feelings.”

Rob is wel verbaasd. “Ik was natuurlijk net zo verbaasd als iedereen dat ze een seizoen van Ranking the Stars gaan maken zonder Paul de Leeuw. Die twee zijn voor mij ook onlosmakelijk aan elkaar verbonden, dus het is toch een vorm van heiligschennis. Tegelijkertijd is het fantastisch voor Eddy.”

Geen contact Eddy en Paul

Eddy heeft geen contact gehad met Paul, vertelt de presentator. “Paul weet dit, ik heb Paul er nog niet over gesproken, maar als ik zijn nummer had, zou ik hem er wel over bellen ja.”

“Weet je? Ik heb door de jaren heen met Paul echt leuke dingen gedaan. Ik ben vaak te gast geweest in zijn talkshows, maar hij heeft me nooit gevraagd voor Ranking the Stars. Dat heeft hij ook ooit uitgelegd. Hij zei: ‘Je moet een 1 of een 10 scoren bij Ranking the Stars en jij bent overal de nummer 5 bij.'”

‘Ik ben te saai’

Paul zag Eddy als kandidaat dus niet zo zitten. “Eigenlijk ben ik gewoon saai. Je moet daar eigenlijk mensen voor casten waarvan je denkt: oh ja, dat is zo’n type of die heeft dat aan z’n broek hangen. Dat heb ik gewoon niet.”

Hij verheugt zich enorm op de presentatie. “Dit programma is grootgemaakt door Paul de Leeuw, die heeft het waanzinnig goed gedaan en ik moet het gewoon op mijn eigen manier gaan doen. Daar heb ik ontzettend veel zin in. Lekker uit gaan vinden hoe ik dat naar mijn hand kan zetten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen