Humberto Tan wijst Thierry Baudet terecht: ‘Dit is echt kwalijk’

Humberto Tan heeft Thierry Baudet gisteren terechtgewezen in zijn talkshow op RTL 4. Hij vindt het kwalijk dat de leider van Forum voor Democratie nog altijd de ernst van het coronavirus bagatelliseert.

Thierry Baudet en Humberto Tan © RTL

Thierry Baudet kwam gisteren aan het woord in de politieke rubriek van Jaïr Ferwerda. Niet alleen reageerde de politicus op zijn nieuwe snor (“Hij is leuk, hè?”), maar ook gaf hij aan een vaccinweigeraar te zijn. “Ja, natuurlijk, omdat corona volstrekt ongevaarlijk is voor mij. Het is als de griep.”

‘Dit is heel ongepast’

Na afloop van het item ging Humberto Tan daar volledig tegenin. “Ik wil nog op één opmerking terugkomen, want corona is natuurlijk níet als de griep. In elk geval in Nederland niet voor 17.760 mensen. Die zijn namelijk overleden aan corona. En in de wereld 4 miljoen mensen. Ik vind die opmerking dus heel ongepast, maar goed, dat ben ik.”

Telegraaf-journalist Wouter de Winther daarop: “Goed punt.”

Humberto: “Ja, maar weet je, hoe lang kun je dat nou blijven zeggen?”

Wouter: “Er zijn mensen die het geloven.”

Bord voor Thierry’s hoofd

Humberto: “Er zijn 17.760 familieleden die iemand hebben verloren aan corona en dat je dan nog steeds gaat zeggen: ‘Het is zoals de griep’, dat vind ik gewoon heel erg kwalijk.”

Telegraaf-journalist Mick van Wely: “Je hebt gewoon een enorm bord voor je hoofd. Het is geen mening, het is gewoon onzin.”

Humberto: “Ik vind het gewoon kwalijk. Ik heb ook mensen in mijn omgeving met corona. Weet je, maar goed. Dat gezegd hebbende.”

Fragment

Thierry over corona:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Humberto Tan tegen Thierry Baudet in gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen