Gemor over Op1 binnen NPO: ‘Gemaakt door D66-randstadmeisjes’

PowNed-baas Dominique Weesie vindt de late talkshow Op1 een ‘verschrikking’. De NPO-insider stelt dat de redactie van de talkshow zo ongeveer volledig uit linkse ‘randstadmeisjes’ bestaat.

Dominique Weesie over Op1 © Hans Tak / Wessel de Groot

Dominique Weesie is geenszins van plan om met zijn rechtse omroep PowNed deel te gaan nemen aan Op1. Het programma wisselt weliswaar elke avond van presentatieduo, maar de motor is volgens hem veel minder pluriform. Hij stelt in De Telegraaf dat de redactie te veel uit allemaal linkse types bestaat.

D66-meisjes

Dominique is zeer kritisch over Op1. “Wat een verschrikking is dat!”, vertelt hij aan de krant. “Een talkshow gemaakt door allerlei randstadmeisjes die nooit verder zijn gekomen dan Amersfoort, GroenLinks en D66 stemmen, en ervan overtuigd zijn dat iederéén is overgestapt op havermelk. Dan zit je als presentator dood te gaan, hoor.”

Hij vervolgt: “Wat ben je dan nog meer dan een buikspreekpop? Maar ja, ze blijven wel allemaal zitten en het programma gaat ook nog wel even door. Als ik bijvoorbeeld Jort Kelder was, was ik allang weggelopen.”

Rechtse opinies

Om tegenwicht te bieden aan de ‘linkse’ opiniërende programma’s, wil Dominique met PowNed een soortgelijk rechts programma gaan maken. “Iedereen lijkt het normaal te vinden dat BNNVARA in feite een monopolie op opinieprogramma’s heeft. Ik niet, ik wil op dat vlak heel graag iets met Powned doen.”

Voor die talkshow hoopt Dominique onder meer Jort Kelder en Fidan Ekiz te strikken. Zij kunnen dan een team vormen met het huidige PowNed-gezicht Rutger Castricum, besluit de omroepbaas in De Telegraaf.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de Op1-studio moet verdwijnen uit Amsterdam en de hele Randstad?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen