Alberta Verlinde nu zélf onder vuur: ‘Ze verkoopt AliExpress-meuk!’

Yvonne Coldeweijer, bekend als showbizzwatcher Alberta Verlinde, ligt nu zélf onder vuur. Ze wordt ervan beticht dat de items in haar webshop stiekem van de Chinese discounter AliExpress komen.

Yvonne Coldeweijer © YouTube

De afgelopen maanden heeft Yvonne Coldeweijer zich met groot succes op de kaart gezet als berucht showbizzwatcher. Ze heeft deze zomer felle en vaak terechte kritiek geuit op BN’ers als Anna Nooshin, Olcay Gulsen en André Hazes jr.. Maar ditmaal ligt Alberta Verlinde zélf onder vuur: ze wordt beschuldigd van het verkopen van ‘AliExpress-meuk’.

Stardust een Ali-shop?

De 34-jarige Yvonne wordt keihard aangepakt door het Instagram-kanaal RealityFBI. “Zaterdag betrapten wij Yvonne erop dat zowat haar hele webshop een Ali-shop is. Dat vond ze niet kunnen… Haar schoenen zijn eigen design en ze had ons duizenden volgers gegeven, dus het moest eraf! Omdat wij gezellig met je doen, betekent niet dat we je gaan matsen”, schrijft het zogenoemde ‘juice channel’.

Vervolgens laat RealityFBI talloze voorbeelden zien van items uit Yvonne’s shop Stardust die voor een aanzienlijk lager bedrag te koop zijn bij AliExpress. Schoenen die Yvonne voor 70 euro verkoopt kosten bij Ali 17 euro, een Stardust-tasje van 45 euro kost bij Ali 11 euro en haar ‘gummy bear’-hangertje van 40 euro kost bij Ali… 1,55 euro.

Yvonne reageert boos

Yvonne is niet blij met de berichtgeving van RealityFBI en heeft boze berichtjes naar het account gestuurd. “Waarom doe jij dit nou? Die van mij zijn zonder die gekke tekst erop”, zegt ze over een paar schoenen dat ze verkoopt. “Heb ik zelf laten produceren. Nu eraf halen.”

Ze voelt zich behoorlijk genaaid door haar collega-juice-channel. “Als je bevriend met mij wil zijn en leuk met mij wil praten en mij elke keer taggen omdat je gerepost wil worden, wat ik ook nog gun… Heb je al duizenden volgers gegeven. En dan doe jij dit.”

RealityFBI is nu ontvolgd door Yvonne. Het juice-kanaal heeft er wel een opvallende volger bijgekregen: Julia van Soelen. Zij is de zus van de door Yvonne geplaagde Sarah van Soelen, de vriendin van André Hazes jr..

Rob Goossens

Tv-kenner Rob Goossens vindt het een smeuïge zaak. “Oei. Instagram-account gotcha_aliexpress zet vandaag Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer in het zonnetje, omdat ze op haar webshop AliExpress-meuk voor woekerprijzen verkoopt en claimt dat ze het allemaal zelf heeft ontworpen”, twittert hij.

Hij vervolgt: “Het is een bekende truc, Maxime Meiland deed het eerder ook al. Maar fans worden er doorgaans niet heel blij van en Coldeweijer voelt zich, gezien de screenshots van haar reacties, duidelijk behoorlijk betrapt.”

Yvonne heeft nog niet gereageerd op de ontstane ophef. Vier jaar geleden werd de presentatrice nog aangeklaagd voor haar handel in ‘Chanel’-powerbanks.

Screenshots

De stories over Yvonne’s webshop kunt u zien bij RealityFBI en Gotcha AliExpress. Een van de voorbeelden:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen