Dionne Stax door de mangel na MAX-transfer: ‘Het was al zo’n oud wijf!’

Dionne Stax wordt behoorlijk door de mangel gehaald sinds het nieuws over haar transfer van AvroTros naar ouderenomroep MAX. “Ik vond het altijd al zo’n oud wijf!”, roept Johan Derksen.

Dionne Stax © Roland Reinders

Na twee jaar bij AvroTros kan iedereen wel tot de conclusie komen dat Dionne Stax daar heeft gefaald. Ze presenteerde het Gouden Televizier-Ring Gala zó slecht dat haar ster razendsnel is uitgedoofd. Nu stapt ze over naar MAX, wat voor de meeste sterren het eindstation is. Dionne is echter nog maar 36. Truttig, vindt Johan Derksen het.

Oud wijf

Johan is niet zo onder de indruk van de transfer. “Ik vond het altijd al een beetje een oud wijf. Ik vind het zo’n trutje. Ze heeft een tijdje met Toine van Peperstraten dat radioprogramma ’s middags gedaan en toen zat ik altijd in de auto op weg hier naartoe. Ik kon er niet naar luisteren”, zegt hij in het programma De Oranjezomer.

Hun programma op NPO Radio 1 was echt verschrikkelijk, vindt Johan. Begin dit jaar werd Dionne er ook van af gehaald. “Die Toine die dan geweldig interessant zit te doen over niets en zij die dan niets toevoegt.”

Carrièretje

René van der Gijp: “Het is een beetje Nicolai Jörgensen. Dat meisje zou haar carrièretje ook wel anders hebben gezien of niet? “

Wilfred Genee: “Het leek heel even alsof ze het Songfestival zou doen en het Televizier-gala zou doen…”

Johan: “Het is natuurlijk voor een jonge presentatrice geen erebaan als MAX je wil hebben. Dan moet ze dadelijk met mensen in een caravan naar Kroatië om daar te gaan jeu-de-boulen. “

Geen hoogtepunten

Tv-kenner Rob Goossens kraakte Dionne eerder gisterenavond ook al af in RTL Boulevard door te stellen dat haar loopbaan tot nu toe geen hoogtepunten kent. Hij zei dat in antwoord op een vraag van Eddy Zoëy. “Met die vraag vat je het probleem vrij kernachtig samen, want hoogtepunten zijn er eigenlijk niet geweest.”

“Ze heeft een radioprogramma gemaakt, Stax & Toine, en dat ging gewoon niet heel erg lekker voor haar. Het Televizier-gala was ook geen supersucces toen ze het voor het eerst deed, maar de tweede keer deed ze het heel aardig. Maar nog steeds niet op het niveau van hoe Nikkie de Jager het Songfestival presenteerde.”

Droom uiteengespat

Al met al is Dionne’s AvroTros-droom uiteengespat. “Het blijft natuurlijk wel een opvallende overgang, vooral omdat AvroTros haar twee jaar geleden met hoge verwachtingen heeft binnengehaald. Ze was een optie om misschien wel ooit een late night talkshow te presenteren en ze was een optie voor het Eurovisie Songfestival.”

“Als je dan al na twee jaar uit elkaar gaat, dan zeg je daarmee eigenlijk ook: de ambities die we samen hadden, zijn het niet geworden en gaat het misschien ook wel niet worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoort Dionne Stax bij de top tien beste NPO-presentatoren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen