Dionne Stax stapt over naar hitomroep MAX, krijgt operashow

Dionne Stax stapt na twee jaar over van AvroTros naar hitomroep MAX. Daar gaat ze onder meer het gloednieuwe programma ARIA presenteren, een zoektocht naar operatalent.

Dionne Stax © Ruud Baan

Twee jaar geleden maakte Dionne Stax de overstap van de NOS naar AvroTros, waarna het gerucht ging dat zij dé grote ster van de omroep zou worden. Er werd gefluisterd dat zij naar de omroep was gehaald voor de presentatie van het Eurovisie Songfestival, maar na haar zeer slechte presentatie van het Televizier-gala was dat van de baan.

Naar MAX toe

Naast het Televizier-gala, heeft Dionne voor AvroTros ook de tv-programma’s DNA Onbekend en Dionne Dichtbij: Máxima gepresenteerd. Daarnaast maakte ze tot begin dit jaar de radioshow Stax & Toine, maar daar stopte ze mee in verband met het Máxima-programma. In haar rol als radiomaker kreeg ze kritiek van Radio 1-ster Jurgen van den Berg.

Al met al: Dionne is niet zo lekker uit de verf gekomen bij AvroTros. Gelukkig presenteerde ze de afgelopen jaren ook nog de MAX-titel Van Onschatbare Waarde – daar begon ze mee toen ze nog bij de NOS zat – en daar houdt ze nu een leuk contract bij de seniorenomroep aan over.

Warm bad

Dionne vindt het een eer dat ze voor MAX aan de slag mag, zegt ze in het AD. “MAX gaf me als eerste de kans om mij als presentator te ontwikkelen. Dat heb ik enorm gewaardeerd, want daardoor ben ik nog meer van het tv-vak gaan houden. MAX voelt dan ook als een warm bad, een club waar ik me thuis voel.”

Ook Omroep MAX-directeur Jan Slagter is blij met haar komst: “We kennen Dionne natuurlijk al langer en werken altijd met veel plezier samen. Des te leuker is het dat ze nu vast onderdeel wordt van ons team.”

ARIA

Het programma ARIA is Dionne’s eerste klus. Dit is een achtdelige serie waarin de presentatrice op zoek gaat naar de nieuwe operaster van Nederland. De hoofdprijs is een unieke studiebeurs.

De opnames zijn deze zomer in de Gashouder in Amsterdam.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen