Collectant belt aan bij Q-miljonair Mattie Valk, krijgt geen stuiver

Een vrijwilliger die in Rotterdam met een collectebus van voordeur naar voordeur ging, moet blij verrast geweest zijn toen Mattie Valk de deur opende. De Qmusic-miljonair gaf echter geen stuiver.

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic

Collectes aan de deur zijn bedoeld om eenmalige anonieme giften op te halen, voor goede doelen als Het Gehandicapte Kind, Alzheimer Nederland of het Leger des Heils. Ze moeten het daarbij natuurlijk wel hebben van de gulle medemens. Bij Qmusic-ster Mattie Valk kregen ze echter de deksel op hun neus.

Geen stuiver

Mattie doet zijn bekentenis in een interview met de Beau Monde. “Gisteren stond er iemand van een goed doel voor de deur en heb ik ‘sorry’ gezegd. Ik steun heel veel stichtingen en vind het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Zoals Marieke vaak zegt: ‘Als je iets wilt verkopen en Mattie tegenkomt, dan heb je de jackpot.’”

Nou, daar kan de collectant dus niet over meepraten. Die kreeg nog geen euro van Mattie. Nog geen stúiver. “Het is ook een keer genoeg, dus daar probeer ik aan te werken.”

Big spender

Waar geeft Mattie zijn geld liever aan uit? “Kleding. Dat vind ik echt leuk, een winkel in en denken: dit is te gek. Online shoppen kan ik niet zo goed, dat komt door wat ik bij mijn vriendin zie. Zij is tijdens de coronacrisis in haar eentje een postorderbedrijf begonnen. Er komt zo veel binnen en er gaat zo veel terug. Ik heb de lol daarvan nooit begrepen.”

Liever gaat Mattie naar luxekledingzaken, waar je wel een dikke portemonnee voor moet hebben. “Ik wil iets vasthouden en aantrekken. Mijn favoriete winkel is AART in Rotterdam. Ze hebben mooie stoffen en de ontwerpen zitten superlekker.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dit gierig van Mattie Valk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen