Claudia de Breij is het zat: ‘Tijd dat Mark Rutte vertrekt naar Unilever’

Het is volgens Claudia de Breij tijd dat Nederland een nieuwe minister-president krijgt. Ze vindt dat Mark Rutte toe is aan een carrièreswitch en lekker aan de slag moet voor bijvoorbeeld Unilever.

Claudia de Breij © Hans Peter van Velthoven

Claudia de Breij begrijpt niet waarom Mark Rutte nog steeds aan de macht is. Zelfs VVD-stemmers waarmee ze praat (“want zo ben ik, geen mensenkind is mij te min”) worden volgens haar ‘ongemakkelijk’ als het over de premier gaat. “Zou jij het beter kunnen dan?”, krijgt ze dan vaak te horen.

Claudia is er klaar mee

Een onzinvraag, zegt Claudia in de VARAgids. “Zou ik het beter kunnen? Het antwoord is: dat weet ik niet. En dat hoef ik ook niet te weten. WANT IK HEB ME NIET VERKIESBAAR GESTELD EN BEN GEEN MINISTER-PRESIDENT.”

Die vraag stelt ook niemand die kritiek heeft op de prestaties van de bondscoach, aldus Claudia. “Nee, hij wou zo nodig bondscoach worden, dan moet hij het dus ook heel goed doen. En anders? Dan ga je weg, en dan kan je opvolger proberen het beter te doen.”

Tijd voor opvolger

Het is echt tijd dat Rutte een opvolger krijgt, meent ze. “We zijn al zo eindeloos lang gewend aan Rutte in het Torentje dat we bijna vergeten dat er ook andere mensen zijn die het misschien wel heel veel beter zouden kunnen doen.”

Wat moet er volgens haar met Rutte gebeuren? “Ik gun hem, al een tijdje, een mooie transfer naar Unilever, of Europa. Dan doen we nog een mooi rondje op een praalwagen door Den Haag (vanwege corona helaas zonder publiek, maar Hugo de Jonge maakt van de rijtour een leuk dvd’tje) om te bedanken voor alle mooie jaren.”

‘Het kán beter’

Het moment voor verandering is volgens Claudia aangebroken. “Hij heeft hard gewerkt, hij heeft veel goed gedaan. Maar de laatste tijd moeten we toch zeggen: Het kán beter. En als je voor het allerhoogste ambt van het land de lat niet hoog durft te leggen, waarvoor dan nog wel?”

Column

De hele column van Claudia de Breij:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen