Angela de Jong: ‘NPO 1 faalt na aanslag op Peter R. de Vries’

Angela de Jong vindt het volstrekt belachelijk dat NPO 1 gisteren na de moordaanslag op Peter R. de Vries gewoon voetbal heeft uitgezonden. RTL 4 begreep de urgentie wél, schrijft ze in haar column.

Angela de Jong © NPO

Het hele land is bezig met de moordaanslag op Peter R. de Vries, maar NPO 1 vond de gebeurtenis niet ingrijpend genoeg om de halve finale van het EK Voetbal direct te verhuizen naar NPO 3. Dat gebeurde pas om elf uur, toen er een extra Journaal begon met daarna een ingelaste Op1, waarin Angela de Jong een van de gasten was.

Zwaktebod

De NOS pikte het nieuws nog net mee in het staartje van het Achtuurjournaal. “Waarna Henry Schut op rampenzender NPO 1 vrolijk ging zitten babbelen over Italië-Spanje”, zegt een verbijsterde Angela in haar AD-column. “Ondertussen draaide de nieuwsmachine van RTL op volle kracht. RTL 4 werd leeggeruimd.”

Dat nieuwszender NPO 1 pas om 23.00 uur het voetbal verplaatste naar NPO 3, vindt Angela een zwaktebod. “Dat had natuurlijk meteen om 20.30 uur gemoeten bij nieuws van dit kaliber.”

‘Schaam je, NOS!’

De aanslag op Peter treft het hele land, benadrukt Angela. “De NOS oordeelde echter dat een potje voetbal belangrijker was. Onbegrijpelijk, maar waar. Ze moeten zich daar rot schamen.”

“Peter en ik verschilden regelmatig van mening, ook aan talkshowtafels. Maar ik weet zeker dat hij dit keer hetzelfde zou zeggen, in snoeiharde bewoordingen, als hij vanavond ergens kon aanschuiven.”

54 procent

Uit een Mediacourant-poll die vanochtend is geplaatst, blijkt 54 procent van de stemmers óók te vinden dat NPO 1 direct live had moeten gaan met extra journaals.

46 procent vindt het goed dat het EK Voetbal gewoon is uitgezonden.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Op1 komt vanavond met een extra uitzending om 19.00 uur, recht tegenover RTL Boulevard dat volledig over de zaak gaat. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen