Angela de Jong keek bewust naar gruwelijk filmpje Peter R. de Vries

Angela de Jong heeft na de aanslag op Peter R. de Vries bewust naar het gruwelijke filmpje gekeken waarop te zien is hoe de misdaadjournalist zwaargewond op straat ligt. “Ik kon het niet geloven.”

Angela de Jong © Op1

Vlak na de aanslag op Peter R. de Vries heeft een omstander de zwaargewonde misdaadjournalist gefilmd. Even later legde iemand anders zijn reanimatie vast. De beelden verspreidden zich vervolgens, via chatgroepen en op social media, als een lopend vuurtje door het land. Ook Angela de Jong heeft ze gezien, vertelt ze in de AD Mediapodcast.

Filmpje van Peter

Angela wilde de filmpjes zien, omdat ze niet kon geloven dat Peter écht was neergeschoten. “Ik ben helemaal niet zo van die filmpjes. Er gaan ook allerlei andere soorten filmpjes rond, zoals van Patricia Paay en Fred van Leer. Als je het een keer hebt gezien, dan weet je dat het niet zo heel veel toevoegt als je het wel ziet”, zegt de AD-columniste.

Ze vervolgt: “Maar nu had ik het nodig om het te geloven, op een of andere rare manier. Ja, echt. Ik kon me niet voorstellen dat Peter R. de Vries was neergeschoten, ik kon het me echt niet voorstellen. Ik heb alleen maar gedacht: ze hebben de verkeerde, het is iemand die op hem lijkt.”

Onschuldig

Eigenlijk kan Angela het nog steeds niet geloven. Ze wijst erop dat RTL Boulevard een van de meest onschuldige programma’s van de Nederlandse televisie is. “Als je dit een halfjaar geleden had gezegd, dan hadden we elkaar vierkant uitgelachen. Van: oh, wat heeft Leco nou weer gedaan? Ik weet het niet.”

Waar gáát het allemaal over, vraagt Angela zich af in haar column. “Het mag nooit – NOOIT – wennen dat er een enorme politiemacht nodig is om Luuk Ikink te laten babbelen over Rachel Hazes en Britney Spears.”

Podcast

De AD Mediapodcast kunt u onderstaand beluisteren:

https://open.spotify.com/episode/3c1wIc0aGSzeqdcCawWFvF?si=c8aaa8c507904028

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat het strafbaar zou moeten zijn om slachtoffers te filmen, zoals bij Peter R. de Vries is gebeurd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen