Wilfred Genee heft boycot op, geeft Thierry Baudet weer podium

Wilfred Genee heeft besloten om zijn boycot van Thierry Baudet op te heffen en de politicus weer een podium te geven. Hij heeft hem gisteren uitgebreid geïnterviewd op Radio Veronica.

Wilfred Genee en Thierry Baudet © SBS 6

Thierry Baudet heeft Wilfred Genee woensdagochtend ietwat beledigd opgebeld naar aanleiding van dingen die de avond ervoor over Thierry zijn gezegd in het tv-programma De Oranjezomer. Tijdens het telefoongesprek spraken ze af dat Wilfred hem diezelfde middag nog zou interviewen op de radio en dat is ook gebeurd.

Thierry-boycot

Wilfred geeft in dat interview aan dat hij Thierry onhandig vindt communiceren. “De boodschap die jij wil overbrengen, en dat zei ik vanmorgen ook tegen jou… De vorm die jij kiest voor de communicatie, is volgens mij waarom er niet meer naar je geluisterd wordt. Daar hebben we het wel eens vaker over gehad.”

Vervolgens onthult Wilfred dat hij Thierry heeft geboycot. “Ik had me in eerste instantie ook voorgenomen om jou geen platform meer te geven, maar uiteindelijk vind ik ook dat je alle kanten moet laten horen. Daarom doe ik dat vandaag ook. Alleen de vorm van communicatie zorgt er volgens mij bij jou voor dat mensen niet meer naar je luisteren. Daar moet je toch eens over nadenken.”

‘Wat doe ik dan fout?!’

Daarop reageert Thierry verbaasd en geschrokken. “Wat doe ik dan fout, Wilfred? Waarom wil jij mij geen platform meer geven?”

Wilfred: “Dat heb ik bij deze gedaan, Thierry, omdat ik vind dat er hoor- en wederhoor moet zijn.”

Thierry: “Nee, maar je zei net dat je het niet meer wilde.”

Wilfred: “Ja, dat was toen je er zo’n puinhoop van maakte met al die tweets, dat nazisme en antisemitisme. Op een gegeven moment kwam er een punt dat ik dacht: waar gaat het allemaal nog over? Maar toen jij vanochtend belde en wij een redelijk gesprek hadden, dacht ik: ik geef je een podium, omdat je gelijk hebt.”

Framen

Het is wel opvallend dat bijna de héle Tweede Kamer klaar is met Thierry, vindt Wilfred. “Als je arrogantie wordt verweten en dat je aan het framen bent, dan doe je zelf ook iets fout toch?”

Thierry: “Ik weet het niet. Volgens mij is het logisch dat ze het doen, want het is het enige wapen dat ze hebben. Inhoudelijk kunnen ze het niet winnen, want ze hebben geen redelijk argument om een inhoudelijk debat over G7 tegen te houden en dus komen ze met een dwaalspoor van arrogant en weet ik veel allemaal.”

Al met al vindt Thierry het fijn dat hij weer een podium heeft in de media. “Volgende keer graag op tv.”

Wilfred: “Als je je weer een beetje goed gedraagt, dan gaan we dat doen Thierry. Dan komt het goed!”

Fragment

Thierry gebruikt het interview op Radio Veronica op zijn socials. Hij heeft het ook doorgeplaatst op YouTube:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee geeft toe dat hij Thierry Baudet heeft geboycot. Goede zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen