Humberto Tan beledigd na vraag van journaliste: ‘Zó, dat is oneerbiedig’

Humberto Tan schrikt tijdens een interview met Veronica Superguide behoorlijk van de openingsvraag. Hij weet even niet waar hij het moet zoeken. “Zó, dat is oneerbiedig!”, roept hij uit.

Humberto Tan © RTL

Beau van Erven Dorens heeft nog twee uitzendingen van zijn talkshow te gaan op de late avond van RTL 4 en dan is het vanaf maandag tijd voor dé grote comeback van Humberto Tan als presentator van een dagelijkse talkshow. Het is dan drie jaar na het grote RTL Late Night-debacle. En daar herinnert Veronica Superguide hem nog even aan.

‘Zó, dat is oneerbiedig!’

De allereerste vraag die het blad aan Humberto stelt is behoorlijk pittig. “Wat ga je in je talkshow Humberto beter doen dan in je, eh, flopperiode?”, klinkt het. Daarmee wordt gedoeld op RTL Late Night, dat aanvankelijk een succes was maar volledig de afgrond instortte toen de presentator keihard vreemdging.

Humberto reageert behoorlijk beledigd. “Zó, dat is oneerbiedig! Zoiets zeggen over een talkshow waar 1055 uitzendingen van zijn gemaakt! Maar luister, het is een andere tijd. Humberto is totaal niet te vergelijken met Late Night.”

Beperkte periode

Waarom is het niet te vergelijken? “Ik maak ‘m voor een beperkte periode van drie maanden, op een totaal andere locatie, onder andere politieke omstandigheden. Het is wat ik op zondag al deed, maar dan op dagelijkse basis, met meer actualiteiten.”

Op de vraag erna, of we Humberto tijdens het EK in vol oranje ornaat in de studio zullen zien zitten, reageert hij ietwat kribbig: “Wat denk je zelf? Ik heb zulke spullen niet in mijn kast hangen. Natuurlijk niet.”

Pijnlijk afscheid

Humberto wordt in elk interview nog even herinnerd aan zijn tv-debacle, ook in VARAgids. Daarin vertelt de presentator ook op het effect die kijkcijfers op hem hebben. “Als ze niet goed zijn wordt de invloed van buitenaf groter en bestaat het risico dat het programma niet doorgaat”, zegt hij.

“Aan de andere kant vragen we elkaar nog voordat de kijkcijfers bekend zijn: was dit de uitzending die we wilden maken? Je kunt je niet alleen door kijkcijfers laten leiden, daarvoor zijn ze te ongrijpbaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De zondagse talkshow Humberto is geen succes. Gaat Humberto als opvolger van Beau wél scoren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen