Speculaties op SBS 6: ‘Koning en koningin drongen voor bij coronaprik’

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima doen mogelijk zo geheimzinnig over hun coronaprik, omdat ze hebben voorgedrongen bij de vaccinaties. Dat stellen de presentatoren van Shownieuws.

Tooske Ragas en Sem Hoevenaar © Shownieuws

Zowel in de vroege als late editie van Shownieuws werd gisteren ondubbelzinnig gesuggereerd dat het koningspaar hun coronaprik eerder heeft gehad dan eigenlijk is toegestaan. Het is volgens de showrubriek verdacht dat de koning en koningin, in tegenstelling tot andere staatshoofden en koningshuizen, geen persmoment maken van hun vaccinatie.

Geheimzinnig

Verslaggever Sem Hoevenaar gisteren in de showrubriek: “Misschien is hij bang voor kritiek en wordt hij wel op het paleis gevaccineerd of is hij al iets eerder geprikt dan wij weten, maar het is allemaal speculatief. Ze houden het dus privé.”

Andere koningshuizen creëren een persmoment om hun vaccinatie heen, om hun onderdanen te stimuleren zich óók te beschermen tegen het coronavirus. “Je zou eigenlijk niet kunnen bedenken waarom ze het níet doen en dat maakt het een beetje geheimzinnig. Er zijn veel vraagtekens.”

‘Het is al lang gebeurd’

Presentatrice Tooske Ragas vindt het verdacht. “Nu komt bij mij een beetje het gevoel van: oh, dan zijn ze misschien al geweest en hebben ze voorgedrongen. Nou ja, voorgedrongen. Ik kan het me ook best voorstellen als ze het al lang hebben. Het is de koning!”

Lifestyledeskundige Anouk Smulders: “Nou, dat misschien is er bij mij wel een beetje van af hoor. Ik denk dat het al lang is gebeurd, maar goed. Als je zegt dat je dan keurig in de rij gaat staan, neem dan het moment om dat te delen.”

Koninkje spelen

Tooske ging er in de late Shownieuws nog even over door. “Het is een gemiste kans. Als ze inderdaad netjes op hun beurt wachten, hoe goed zou het dan voor hun pr zijn om te zeggen: ik heb gewacht, ik heb niet koninkje gespeeld en niet voorgedrongen.”

Anouk: “Ze kunnen over twee weken wel zeggen dat ze het allebei hebben gehad, maar wie zegt dat het niet al eerder is geweest?”

Medische redenen

Royaltyfan Sandra Schuurhof: “Het kan natuurlijk ook zijn dat er medische redenen zijn waarom zij eerder gevaccineerd mochten worden, bijvoorbeeld als ze een griepprik krijgen. Dat vinden ze misschien te veel informatie.”

Anouk: “Ik denk dat je het alleen maar moeilijker maakt op deze manier.”

Sandra: “Ik begrijp deze koers ook niet. Ik denk dat het veel beter was geweest om open kaart te spelen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen