SBS 6 maakt Nederlandse versie van RTL 4-klassieker Het Roer Om

SBS 6 komt met een Nederlandse versie van de Britse tv-hit No Going Back, dat concurrent RTL 4 jarenlang uitzond als Het Roer Om. Hierin beginnen gezinnen een nieuw leven in het buitenland.

Het Roer Om © SBS 6

Het Roer Om is de eerste Nederlandstalige versie van het Britse programma. Maar hoe zit het dan met Ik Vertrek? Dat is in Nederland het meest bekeken programma in dit genre. “Het Engelse format vormde jaren geleden de basis voor andere, soortgelijke programma’s”, legt een woordvoerder van SBS 6 uit.

SBS 6 gooit roer om

Het recept van Het Roer Om is vrijwel identiek aan dat van Ik Vertrek: een jaar lang worden gezinnen en stellen gevolgd, die Nederland voorgoed verlaten om hun droom elders te realiseren. Ze gooien ‘het roer om’, verhuizen naar verschillende plekken in Europa om een nieuw bestaan op te bouwen.

Zo is er onder meer het verhaal van Frank en Jean Carlos uit Zaandam, die met hun twee pleegzonen een oud herenhuis in een uitgestorven dorpje in Andalusië (Spanje) willen omtoveren tot pension. Maar de vorige eigenaar loog over de staat van het pand, het stel heeft twee linkerhanden én een heel klein budget om te verbouwen.

Wij emigreren

Het is niet de eerste keer dat SBS 6 met een Ik Vertrek-achtig programma komt. Eind 2019 lanceerde de zender al het programma Wij Emigreren, dat het overigens prima deed.

SBS 6 moest destijds, na de aankondiging van dat programma, in de verdediging: “Je zou kunnen zeggen dat het programma in dezelfde categorie valt. Maar Wij Emigreren heeft andere emigranten in de hoofdrol en wijkt qua vormgeving, muziek en verschillende stijlelementen af van Ik Vertrek.”

30 augustus

Het Roer Om is vanaf 30 augustus elke maandag om 21.30 uur te zien op SBS 6. Het programma zal worden geproduceerd door Monday Media (voorheen Strix). Concurrent Ik Vertrek wordt gemaakt door Simpel Media.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het Roer Om bij SBS 6. Top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen