SBS 6 geeft songwriters een podium in tv-show Sell Me Your Song

Nu John de Mol zijn nieuwsambities overboord heeft gegooid, stopt hij al zijn tijd weer in het bedenken van amusements-tv. Zijn nieuwste geesteskindje is Sell Me Your Song, dat hij gaat uittesten op SBS 6.

Shownieuws © Shownieuws

Het nieuws over Sell Me Your Song werd gisteren aangekondigd bij Shownieuws, het clubhuis van Talpa. In het nieuwe programma mogen songwriters hun zelfgeschreven nummers pitchen aan succesvolle Nederlandse artiesten. Als een van de artiesten het liedje wil hebben, worden de nummers niet alleen gezongen, maar ook uitgebracht.

‘Allerleukste format!’

Ronald Molendijk, muziekdeskundige in Shownieuws, vindt het geweldig nieuws. “Dit is echt absoluut het aller-, aller-, allerleukste format dat ik ken dat op televisie gaat komen. Dat ga ik even uitleggen.”

Hij vindt het vooral leuk dat amateurs mee kunnen doen. “Als je al jarenlang met een deuntje in je hoofd loopt, dan kun je bij dit programma je liedje pitchen. Het maakt niet uit of je professioneel bent of dat je iets in je hoofd hebt over rozen of weet ik veel wat…”

‘F*cking cool!’

Het format is gewoon heel erg ‘cool’, aldus Ronald. “Een klein beetje schaven, je gaat het pitchen en als de zangers die daar zitten, wordt het uitgebracht. Hoe f*cking cool is dat? Je hoeft zelf niet het podium op, maar je mag het wel zelf zingen.”

Welke artiesten gaan er in de jury zitten? “De grootsten van Nederland. We mogen nog geen namen noemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sell Me Your Song: top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen