René van der Gijp mist De Wereld Draait Door nog steeds heel erg

René van der Gijp was jarenlang de grootste fan van De Wereld Draait Door, maar dat programma ligt nu al ruim een jaar lang op het tv-kerkhof. En dat vindt de voetbalanalist nog altijd een gemis.

René van der Gijp © SBS 6

De meest absurde fragmenten uit De Wereld Draait Door werden steevast besproken in Veronica Inside. Het plezier wat René van der Gijp uit DWDD haalde, vindt hij niet bij opvolgers De Vooravond en M. Wat dat betreft mist hij het programma van Matthijs van Nieuwkerk nog altijd enorm, vertelt hij in De Oranjezomer.

Allergrootste fan

Het is nog niet gaan slijten bij René. “Ik was denk ik de allergrootste fan van De Wereld Draait Door. Dat keek ik gewoon drie keer achter elkaar, dezelfde aflevering. Gewoon omdat ik het zó geweldig vond dat die mensen die daar zaten – of het nou die boekentypes waren, Prem of Marc-Marie – dachten dat ze ertoe deden als ze daar aan tafel zaten.”

Het DWDD-clubje voelde zich heel erg bijzonder, herinnert René zich. “Ze dachten dat ze er écht toe doen en ze bij het hele kleine groepje hoorden van de Champions League van de televisie.”

Gebakken lucht

Iedereen deed altijd heel hoogdravend over DWDD, maar in feite was het volgens René vaak gebakken lucht. “Ik heb vanmiddag nog een paar dingetjes terug zitten kijken van DWDD en waar ik het ook voor keek, was omdat het heel vaak ook helemaal nergens over ging. Dat werd toch niet gezegd aan tafel.”

“Dat vond ik zó leuk”, vervolgt de voetbalanalist. “Bijvoorbeeld toen ze het Getal van het Jaar gingen doen. Zo’n hele uitzending daarover!”

Kroonprins

Johan Derksen is het met René eens. “Matthijs was de kroonprins van de talkshow, maar als dan dat vervelende mevrouwtje van M kwam… Verschrikkelijk vond ik dat! Geen enkele uitstraling en ze ging zich steeds meer als een vent aankleden. Ze had dezelfde cijfers!”

Hij vervolgt: “En toen kwamen die twee uit Rotterdam (Fidan Ekiz en Renze Klamer, red.) – dat meisje gaat nog, maar die gozer ging zingen en pianospelen en beide kan hij niet – en die haalden ook goede cijfers. Het had dus ook te maken met dat tijdstip. Het maakt de kijker niet uit wie er zit.”

Sophie

Fidan en Renze zijn er nu uitgeknikkerd. Zij moeten plaatsmaken voor Sophie Hilbrand. “Ik vind haar een beetje overschat hoor. Zij schijnt heel goed te zijn, maar ik zie het niet aan haar af.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u De Wereld Draait Door ook?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen