Wietze de Jager wil plek innemen van Frank Dane óf Coen & Sander

Wietze de Jager zou bij Radio 538 graag een plekje krijgen op drive time, de prime time van de radio. Hij heeft het dan over het tijdslot van Frank Dane óf dat van Coen & Sander. “Dat wil ik het liefst.”

Wietze de Jager © Radio 538

Vijf jaar lang presenteerde Wietze de Jager samen met Mattie Valk de ochtendshow van Qmusic, maar een enorme mediaruzie maakte daar een einde aan. Nu maakt hij radio op Radio 538, maar niet op drive time, als mensen massaal luisteren terwijl ze in de file staan. Daar zou hij wel graag terechtkomen.

Stoelpoten

De 538-man tijdens de ochtendspits is Frank Dane, maar zijn show is lang niet zo succesvol als die van voorganger Edwin Evers. Het is allemaal vrij schijtlollig, nietszeggend en íedereen maar lachen de hele tijd. Om nog maar te zwijgen over de poep-en-pies-grappen van Coen & Sander. Vreselijk allemaal.

Ondertussen zit Wietze dus vrolijk aan hun stoelpoten te zagen. “Het is voor mij écht geslaagd als ik een succesvolle drivetimeshow op mijn naam heb staan”, vertelt hij in de Nieuwe Revu.

Vuurtje

Wietze is buitengewoon ambitieus. “Toen Mattie en ik van Qmusic naar Sky Radio zouden gaan, was daar sprake van. Maar het liefst zou ik de drivetime willen presenteren bij Radio 538.”

Radio 538 is compleet afgegleden omdat Qmusic nu zo’n groot succes is, maar Wietze denkt het tij te kunnen keren. “Er zit zoveel potentie in 538, het roept zoveel sentiment op bij mensen. Ik zie het als een vuurtje dat weer aangewakkerd moet worden. En daar zijn we heel hard mee bezig.”

Mattie

Heeft Wietze geen spijt dat hij het niet gewoon goed heeft gemaakt met Mattie? Hij is nu de marktleider in de ochtend. “Hij is alleen koploper bij bepaalde doelgroepen, hè, laten we niet te hard van stapel lopen. Maar ze doen het goed hoor, laat dat duidelijk zijn.”

“Of dat mij steekt? Nee, eigenlijk niet. Mattie is een getalenteerde radiomaker. Ik ben altijd onder de indruk geweest van het werk dat hij levert. Dat kan ik los zien van wat er privé tussen ons is gebeurd.”

Nieuwe Revu

Het interview met Wietze de Jager kunt u lezen in Nieuwe Revu, via de website of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen