Pijnlijke beelden: Johan Derksen wijst Maxim Hartman wéér af

Johan Derksen weigert voor de tweede keer om zich te laten interviewen door RTL Boulevard-reporter Maxim Hartman. Ditmaal staat het op beeld en dat levert heerlijk ongemakkelijke televisie op.

Johan Derksen en Maxim Hartman © RTL Boulevard

Het ontregelende trucje van Maxim Hartman stuit Johan Derksen enorm tegen de borst en daarom weigerde hij vorige week om zich door hem te laten interviewen over zijn biografie. Desondanks stuurde RTL Boulevard zijn verslaggever gisteren ook naar de persdag van De Oranjezomer, de dagelijkse EK-variant van Veronica Inside.

Dorpsidioot

Het levert ongemakkelijke televisie op. “Gaan jullie mee naar Boulevard?”, zegt een PR-dametje in de tuin van opnamelocatie Slot Zeist. Johan ziet Maxim staan en roept: “Kijk eens!” Daarna loopt hij weg.

Even later probeert Maxim het opnieuw: “Meneer Derksen, ik mag u niets vragen? Iets korts?” Johan: “Dat weet je toch.” Maxim: “Ik snap niet waarom ik ineens een paardenl*l ben.” Johan: “Kijk, nu word ik…” Maxim: “Je kunt het toch even uitleggen?”

Johan: “Nee, nee, ik heb er helemaal geen zin in. Ik laat me niet door jou interviewen, want als ik geïnterviewd word, dan wil ik niet de figurant in de show van een dorpsidioot zijn. Dat is de reden.”

Kluitje in het riet

Maxim wordt duidelijk met een kluitje in het riet gestuurd, maar heeft geen grote mond richting Johan. “Hij is koppig. Dat vind ik ook wel mooi aan hem. Ik had niet verwacht dat hij ineens helemaal open zou gaan. Het is zijn goed recht om een ander een l*l te vinden”, reageert hij in de Boulevard-studio.

Collega Peter R. de Vries: “Ik vond jou wel een beetje gedwee, Maxim, toen je tegenover hem stond. Dat had ik niet van je verwacht.”

Bedremmeld jongetje

Maxim: “Moet ik er gelijk vol in dan?”

Peter: “Nou ja, je hebt hier in de studio altijd een grote bek, maar daar stond je ineens als een bedremmeld jongetje.”

Maxim: “Echt? Nou ja, dat vond ik niet. Ik dacht: ik geef hem de kans om te vertellen waarom hij niet geïnterviewd wil worden. Als ik er dan gelijk met een bijdehante opmerking overheen ga, dan is het sowieso kansloos.”

Peter: “Dat doe je toch altijd?”

Trucje

Maxim: “Nee, dat doe ik niet altijd. Nu ga je zelf een Johan Derksentje bij mij doen. Alsof ik een trucje heb. Ik sta hier gewoon altijd als mezelf. Als jij me nu gaat aanvallen, dan voel ik me ook echt aangevallen en dan word ik fel, maar als iemand mij niet aanvalt… Hij viel mij niet aan, hij ging eerder wegschuiven.”

Peter: “Nou ja, hij betitelt je als dorpsidioot. Wat wil je nog meer horen?”

Maxim: “Dat vind ik niet zo erg, want hij maakt zelf ook alleen maar kluchten. Ik zal erover nadenken. Misschien heb je gelijk, maar ik voelde me niet aangevallen.”

Luuk Ikink: “Talpa werd er trouwens helemaal zenuwachtig van, want die gingen vragen wat we nou eigenlijk gingen uitzenden van die beelden.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen