Peter R. de Vries fakkelt koning af na handenschudden in Den Haag

Peter R. de Vries heeft gisteren felle kritiek geuit op het verrassingsbezoek van koning Willem-Alexander aan een Haagse volksbuurt. Daar schudde hij een hand en hield hij niet genoeg afstand.

Peter R. de Vries © RTL Boulevard

Het lijkt tegenwoordig wel alsof koning Willem-Alexander helemaal niets meer goed kan doen. Als hij ook maar een béétje uit het gareel loopt, ruikt de pers bloed en moet zijn kop eraf. Daar deden Bridget Maasland en Peter R. de Vries gisteren vrolijk aan mee in RTL Boulevard.

Bridget kritisch

Bridget vindt het schandalig. “Hij doet zo zijn best. Dan gaat het mis met die hand en dat kan ik me nog voorstellen, maar wat ik eigenlijk moeilijk vond waren al die foto’s zo dichtbij met elkaar.”

De koning kan dit gewoon niet maken, vindt Bridget. “Wij mogen thuis – ook in de tuin – vier mensen uitnodigen of één huishouden. Ik snap dan niet dat het zo ver kan gaan. Ook al zijn we het allemaal zat, hè? We zijn het allemaal zat.”

Peter fakkelt koning af

Peter R. de Vries vindt dat koning grossiert in blunders. “Misschien moet er eens een risico-analyse van de koning gemaakt worden, voordat hij ergens naartoe gaat. Hij heeft wel de onbedwingbare neiging om altijd het verkeerde te doen.”

Royaltydeskundige Justine Marcella: “Maar Peter, jij bent ook gek van voetbal.”

Peter: “Ja, maar ik dweep er niet mee en op het moment dat het helemaal fout gaat, dan zeg ik dat gewoon en probeer ik het niet recht te praten.”

Woordvoerster

Justine: “We hebben de koning vandaag ook niet gehoord, toch?”

Peter: “Nee, maar jou wel.”

Justine: “Ja, maar ik ben de koning niet.”

Peter: “Nee, jij bent zijn woordvoerster.”

Justine: “Ik ben hier natuurlijk niet om de koning te verdedigen.”

Peter: “Dat dacht ik altijd.”

Justine: “Ik weet dat jij dat denkt, maar het zit iets anders in elkaar.”

Hypocriet

De concurrerende showrubriek Shownieuws liet een heel ander geluid horen. Zij vinden journalisten die de koning affakkelen, waaronder dus de concullega’s van RTL Boulevard, behoorlijk hypocriet. “Ik vind het een beetje flauw”, aldus Weekend-baas Bart Ettekoven.

Patty Brard: “Hypocriet, vind ik het. In principe zijn wij achter de schermen ook een beetje vergeten dat het nog niet officieel is medegedeeld dat we wat dichterbij elkaar mogen komen en ik denk dat een heleboel mensen dat inmiddels ook een beetje vergeten zijn.”

‘Kijk, die journalisten!’

Bart: “Ik heb eens gevraagd aan de redactie om hier een foto bij te zoeken van journalisten die bij het Binnenhof staan te wachten tot het kabinet naar buiten komt.”

Patty: “Ja, kijk hier! Die staan lekker 1,5 meter van elkaar.”

Bart: “Dat zijn dus de journalisten die allemaal met hun vinger wijzen naar de koning en ook geen 1,5 meter houden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zijn de RTL Boulevard-sterren hypocriet met hun mening over de koning?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen