Patty Brard na lange afwezigheid terug op televisie: ‘Het gaat goed’

Patty Brard is gisteren na een afwezigheid van ongeveer een maand teruggekeerd in Shownieuws. Ze heeft de afgelopen weken gerouwd om het overlijden van haar 91-jarige moeder.

Patty Brard © Shownieuws

Presentatrice Annemarie Brüning vond het erg leuk dat ze Patty Brard weer kon aankondigen. Na het inleiden van de onderwerpen, zei ze gisteren in Shownieuws: “Maar eerst aan mijn zijde… Mijn rechterzijde, maar voor de kijker links: ze zit er weer, Patty. Welkom terug!”

Rustig bij Shownieuws

Patty vindt het leuk om terug te zijn. “Dankjewel. Nou, iedereen doet net alsof ik héél lang weg ben geweest…”

Collega Bart Ettekoven: “Zo voelde het!”

Patty: “Ja, het was rustig hier, hè?”

Annemarie: “Ahh, maar we zijn heel blij dat je weer terug bent.”

Patty: “Dankjewel dankjewel.”

‘Het gaat goed’

Annemarie: “Hoe gaat het met je?”

Patty: “Het gaat goed met mij. Ik heb net mijn moeder verloren en dat weet inmiddels iedereen wel. Ik heb haar lange tijd nog even mogen verzorgen en de weg naar het einde is toch best zwaar. Dementie is iets waarvan je hoopt dat niemand daarmee te maken krijgt, want het wordt erger en erger en je weet dat er no way back is.”

Bart: “Het lijkt ook wel alsof je het steeds vaker hoort.”

Alzheimer

Patty gaat zich nu inzetten voor de Alzheimer-stichting. “Dat is ook waarom ik me hard ga maken voor de stichting Alzheimer Nederland. We gaan vergrijzen in dit land en dementie komt bij een op de drie vrouwen voor. Als je ziet hoe moeilijk het is om dat te verzorgen en hoe weinig onderzoek er nog gedaan wordt naar een eventueel medicijn…”

Ze vervolgt: “Op het laatst weet je ook niet meer dat je moet eten en slikken. Ik wil mensen één ding meegeven: zolang je je ouders of wie dan ook nog hebt, maak die mooie herinneringen. We hebben haar het mooiste anderhalf jaar van het leven gegeven.”

Prachtig afscheid

Bart: “En een prachtig afscheid. Het was heel intiem.”

Patty: “Het was wel een productie hoor. Ik heb het een plek gegeven. Ze was ook 91, maar ondanks dat wil je iemand toch alle respect en alle waardigheid geven tot het einde. Dat is ook gelukt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het leuk dat Patty Brard weer van de partij is in Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen