Opvallende carrièrestap: Frank Dane wordt showmaster op SBS 6

Frank Dane zet een opvallende stap in zijn carrière. De ochtendjock van Radio 538 gaat een grote studioshow presenteren op SBS 6, namelijk de nieuwe zangwedstrijd BEAT ME: The Five Knock-Outs.

Frank Dane © William Rutten

In elke aflevering worden vijf zangduels, zogeheten ‘knock-outs’, gezongen in allerlei genres: van volkszangers tegen rockers tot singer-songwriters tegen bands, elke combinatie is mogelijk. “Een loting bepaalt welke uitdager als eerste een winnaar van vorige week mag kiezen om tegen te duelleren.”

Format in notendop

Beide kandidaten treden op en een wisselende, driekoppige vakjury én een publieksjury van zeventig man sterk bepalen wie er wint. Na iedere knock-out staat de winnaar van vorige week voor de keus: stapt hij uit met het bedrag dat hij nu waard is? Of wacht hij de uitslag van de jury af, met de kans dat hij wint en in de volgende aflevering nóg meer geld waard is?

Dat is wel een risico, legt een woordvoerster van SBS 6 uit. “Want bij verlies vertrekt hij met lege handen. Hoe meer knock-outs een kandidaat wint, hoe meer geld er op het spel staat. Na zes knock-outs is dat zelfs 50.000 euro! Wat is wijsheid? Geloven in je eigen talent of op tijd uitstappen?”

Frank heeft er zin in

Frank Dane ziet er enorm naar uit. “Ik vind het een ongelooflijke eer dat ik zo’n grote studioshow als Beat Me mag gaan presenteren. Dit is iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Het belooft een spannende en leuke show te worden met bijzondere talenten, die ook nog eens heel veel geld kunnen verdienen. Zin in!”

Het lijkt er een beetje op dat dit een poging is om Frank Dane meer in de kijker te spelen. Zijn scores in de Radio 538-ochtend vallen toch wat tegen en wat meer media-exposure kan hem mogelijk een boost geven op de radio.

10 juli

BEAT ME: The Five Knock-Outs is te zien vanaf zaterdag 10 juli om 20.30 uur en vanaf 14 augustus om 20.00 uur op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Frank Dane zitten als presentator van groot studio-amusement?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen