Maxim Hartman niet in Boulevard vanwege geschil over salaris

Maxim Hartman was in de coronaperiode enige tijd niet te zien als verslaggever van RTL Boulevard, omdat hij een geschil had over zijn vergoeding. “Ik vond het gewoon te laag”, onthult hij in Playboy.

Maxim Hartman © RTL

De 57-jarige Maxim Hartman speelt in RTL Boulevard een verslaggever die heel tegendraads is en de confrontatie opzoekt. Hoewel de kijker dat trucje inmiddels wel beu is, blijft RTL Boulevard maar aan hem vasthouden. De showrubriek heeft sowieso een wansmaak als het op verslaggevers aan komt; Dries Roelvink is natuurlijk nog erger.

Geschil over salaris

Hoe dan ook: tijdens de coronaperiode was Maxim een tijdje niet van de partij bij Boulevard en nu onthult hij waarom dat is. “Ik vind het leuk om erbij te doen, als schnabbeltje. Maar in de coronatijd mocht ik alleen reportages maken en niet naar de studio komen. De verdiensten daarvoor vond ik te laag, en dat wilde ik openbreken, wat niet lukte.”

Aangezien Maxim niet kreeg wat hij vroeg, besloot hij ermee te kappen. “Toen heb ik gezegd: ‘Dan gaat het niet door.’ Onlangs kwamen ze daarop terug, ze wilden me er toch graag bij hebben en of we geen oplossing konden bedenken. Uiteindelijk zijn we er samen uitgekomen.”

Extreem weinig

Wat betaalt Boulevard hem nu dan? “Dat mag ik niet zeggen, denk ik. Het is niet veel, gewoon normaal, maar eerst was het extreem weinig. Dan had ik beter dakdekker kunnen worden. Of loodgieter.”

Is dit wat Maxim uiteindelijk wil? Schijtlollige reportages maken voor RTL Boulevard. Ja. “Ik werk al twee jaar niet heel hard en dat bevalt uitstekend. Een beetje rommelen, dingen verzinnen.”

Playboy

Het interview met Maxim Hartman in de Playboy kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Maxim Hartman een sterrensalaris waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen