Martijn Krabbé bezorgd: ‘The Voice is een probleemkindje geworden’

Martijn Krabbé is behoorlijk bezorgd over zijn programma The Voice of Holland en de afgeleiden daarvan. De presentator heeft het idee dat de shows het ‘probleemkindje’ van RTL 4 zijn geworden.

Martijn Krabbé © RTL Boulevard

The Voice of Holland was ooit hét programma waar veel mensen voor thuisbleven, maar tegenwoordig lezen veel mensen aan het eind van het seizoen ergens in een achterklaprubriek wie de winnaar is geworden. De kwaliteit van de kandidaten is sterk teruggelopen en The Voice is al lang niet meer de talentenjacht waar iedereen in gezien wil worden.

Probleemkindje

In tegenstelling tot veel andere tv-sterren is Martijn Krabbé niet te beroerd om toe te geven dat The Voice geen enorme hit meer is. Sterker nog: hij kaart het eigenlijk zelf aan. “The Voice is de afgelopen jaren een probleemkindje. Het is heel erg moeilijk”, zei hij gisteren in RTL Boulevard.

Het is volgens Martijn allemaal een beetje afgegleden. “The Voice is natuurlijk het hoogste niveau, The Voice is nummer één en om dat niveau te handhaven kost elk jaar meer moeite. Je bent afhankelijk van het kapitaal van het programma en dat zijn de talenten. Je bent ook afhankelijk van de sfeer en heel veel andere dingen. The Voice vindt ook de weg naar boven weer, dat weet ik.”

‘Nogal een uitspraak’

Tv-kenner Rob Goossens is verbaasd. “Het is nogal een uitspraak, want hij heeft het niet alleen over The Voice Kids, maar over de hele Voice-familie, inclusief The Voice of Holland. We hebben wel wat gezien de afgelopen jaren, maar het gaat niet superslecht met het programma. Het is nog steeds best wel een hit natuurlijk op de vrijdagavond. Maar goed, er zijn wel wat dingen aan de hand.”

Wat is het grootste probleem? “We hebben niet echt talent meer zien doorbreken de afgelopen jaren. Toen John de Mol begon, zei hij: ‘Hier gaan talenten uit voorkomen die stadions gaan uitverkopen.’ Uiteindelijk zijn de stadions niet gevuld, de bankrekening van John de Mol wel.”

Respect

Rob heeft respect voor Martijn. “Ik heb respect voor Martijn Krabbé dat hij dit zo uitspreekt, want als iedereen al vindt dat er iets mis en je er daarna pas achteraan hobbelt als presentator en maker, dan ben je al te laat. Misschien is hij wel gewoon op tijd door nu te zeggen dat er iets mis is.”

“Misschien is het nog op tijd om het tij te keren en gaan we in de komende jaren zien dat de kijkcijfers de goede kant op gaat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen