‘Margriet van der Linden wil hele jaar door in vooravond van NPO 1’

Margriet van der Linden is er klaar voor om de definitieve en enige opvolger te worden van Matthijs van Nieuwkerk. Ze wil haar talkshow M volgens Angela de Jong het hele jaar door maken.

Margriet van der Linden © M

Er vindt volgens Angela de Jong een hevige strijd plaats om het zevenuurslot van NPO 1. Jarenlang was dit hét domein van De Wereld Draait Door, maar nu Matthijs van Nieuwkerk aan het rentenieren is vanuit de Achterhoek, wisselen twee programma’s elkaar af op dit tijdstip: de talkshow M en De Vooravond.

Strijd om zeven uur

Er was vorige week groot nieuws over De Vooravond: het presentatieduo Fidan Ekiz en Renze Klamer wordt namelijk ingeruild door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem. En volgens Angela de Jong heeft deze wissel alles te maken met die strijd om het zevenuurslot, vertelt ze in de mediapodcast van het AD.

NPO 1 wil in de toekomst namelijk maar één talkshow uitzenden om zeven uur, stelt Angela. BNNVARA hoopt die plek in te nemen met De Vooravond, terwijl KRO-NCRV mikt op een jaar lang M. Uiteindelijk beslist de NPO welke talkshow het gaat worden.

Negen maanden M

Angela over de presentatorenwissel bij De Vooravond: “Daarom hebben ze Kasem en Sophie Hilbrand aangetrokken. Ze denken dat ze daarmee meer kans hebben dan met Fidan en Renze.”

Alles beter dan M, vindt haar AD-collega Marcus den Blanken. “Negen maanden M, dat kunnen we de kijker toch ook niet aan doen?”

Angela: “Ja, maar het is wel het linkse, woke geluid hè, Mark? Het is wel het linkse, woke geluid wat de publieke omroep héél erg graag wil laten horen.”

Probleem

Marcus: “Zit daar niet gewoon het probleem bij de publieke omroep? Je bent er voor iedereen. Ik vind het prima die zes maanden M. Daar kom ik nog wel doorheen; ik kijk gewoon wat minder. Maar dan wil ik daarna zes maanden wat anders. Ik wil niet de hele tijd platgegooid worden met dat woke.”

Fidan is een stuk minder woke, maar zij wordt nu geloosd. Angela: “De manier waarop ze publiekelijk afgeserveerd zijn, vind ik echt onverteerbaar.”

Podcast

De podcast waarin u bovenstaande uitspraken kunt terugluisteren vindt u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen