Linda de Mol gelooft er niet meer in: ‘Chantal en Winston flopten ook’

Linda de Mol ziet het niet zitten om haar vroegere hitformat Love Letters nieuw leven in te blazen. Ze wijst daarbij ook op de televisieflops van collega’s Chantal Janzen en Winston Gerschtanowitz.

Linda de Mol © Roy Beusker

Love Letters was van 1990 tot en met 2005 een enorm succes bij de TROS: er keken miljoenen mensen naar. Toch is het programma nooit meer teruggekeerd op de buis. Wel werden in de recente geschiedenis nog een aantal soortgelijke shows uitgeprobeerd, maar ook die slaagden niet.

Floppende collega’s

Eigenlijk kun je programma’s uit de jaren tachtig en negentig maar beter laten rusten, denkt Linda de Mol. “Ik denk bij alles: ik weet niet of dat nog zou werken. Het is ook nog vaak geprobeerd, hè? Er is twee keer een poging gedaan om Love Letters opnieuw op de buis te brengen in een iets ander jasje”, vertelt ze in de podcast Bridget & Friends.

De tv-koningin vervolgt: “Winston Gerschtanowitz heeft een soortgelijk programma gedaan en Chantal Janzen en Wendy van Dijk hebben samen een programma gedaan wat ook heel veel elementen van Love Letters had, inclusief zelfs die taart volgens mij. Het is allebei niet gelukt, dus soms moet je ook denken: dat was toen.”

Gooische Vrouwen

Linda doelt hier op Let’s Get Married en Janzen & Van Dijk. “Het grappige is dat Wie van de Drie het dan wél weer heel goed doet, dus dat is wel een voorbeeld van een programma dat opgewarmd is en weer leuk gevonden wordt blijkbaar. Ik vind het zelf niet zo leuk om iets te doen wat je al gedaan hebt.”

Ze wil eigenlijk helemaal niet meer terugvallen op oude successen. “Er wordt tegen mij ook wel eens gezegd van: joh, waarom ga je niet weer Gooische Vrouwen doen? Dan denk ik: we zijn nu allemaal een stuk ouder en dat was toen heel erg leuk, maar we hebben het vijf seizoenen gedaan en ik maak toch liever nieuwe dingen.”

Podcast

De podcast Bridget & Friends waarin Linda de Mol haar uitspraken doet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u een comeback van Love Letters zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen