Nikkie Plessen onder vuur na ‘fatshaming’ in RTL Boulevard

Nikkie Plessen zet kwaad bloed met haar item over badstof in RTL Boulevard. De fashionista riep daarin dat je beter geen badstof kunt dragen, omdat je dan dik lijkt. “Dat dit nog kán op televisie!”

Nikkie Plessen en Benthe Liem © RTL Boulevard, Instagram

Een paar keer per week zit Nikkie Plessen in de showrubriek met een totaal nietszeggend item over fashion. Zaterdag ging het over badstof, waar steeds meer celebrities in rondlopen. “Het is niet helemaal mijn ding. Een joggingpak in badstof, daar kan ik me wel redelijk in vinden. Maar als je mij vraagt: ga jij in je badpakje van badstof liggen? Nee.”

‘Het is dikmakend!’

Nikkie gaat dus niet in badstof op haar strandbedje liggen. “Want zodra je in het water gaat, zakt dat badpak ook gewoon wel twee keer naar beneden. Raak het water niet aan, want het wordt één lubberende ellende en je komt er niet knapper uit te zien”, aldus de katoendiva.

Vervolgens kwam ze met haar sneer aan dikke mensen: “Het is ook wel een beetje dikmakend. Het is dus niet dat het je een beetje afkleedt. Het is een wat vollere stof dus het is niet per se dat je er slanker van wordt, als dat je bedoeling en je intentie is.”

‘Dit is disgusting!’

Het is tegenwoordig echt not done om mensen met een maatje meer zo weg te zetten, legt modeontwerpster Benthe Liem uit, die een hele lijn in badstof heeft. Zij vindt dat Nikkie zich behoorlijk vergaloppeert.

Benthe: “Er werd afgeraden om badstof te dragen, zowel in bikinivorm als kleding, omdat je er dan dik in lijkt. Sorry, maar dat we dit nog hardop uit moeten spreken en dat dit überhaupt nog gezegd kan worden op televisie… Sorry, maar daar ben ik echt een beetje disgusted van.”

Rare uitspraken

Dit is totaal niet ‘inclusief’ van Nikkie, vindt Benthe. “Het staat iedereen prachtig en iedereen mag zijn hoe die wil zijn en iedereen mag dragen wat hij wil dragen. Daarnaast is het gewoon niet waar, dus bij deze. Laat je alsjeblieft niet beïnvloeden door zo iemand op teelvisie dit dat soort rare uitspraken doet.”

Verder klopt het ook niet dat je niet met badstof zou kunnen zwemmen, benadrukt ze. “Nog een kleine tip voor degene die dit gezegd heeft, oftewel Nikkie Plessen: misschien is het handig als je even je research doet voordat je dit soort dingen de wereld in slingert. Het is absoluut niet waar en scheelt mij weer een hele hoop vragen.”

Fragment

Het bewuste fragment in RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u leuker? Nikkie Plessen of de vroegere BLVD-deskundige Fiona Hering?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen