Johan Derksen rijdt met 160 over de snelweg: ‘100 is juist gevaarlijk’

Johan Derksen rijdt na de late uitzendingen van VI’s Oranjezomer extreem hard over de snelweg, tot snelheden van wel 160 kilometer per uur. “Bij 100 kilometer per uur ben je minder geconcentreerd.”

Johan Derksen © SBS 6

Nu zijn privéchauffeur weer aan het optreden is, rijdt Johan Derksen zelf weer in zijn auto. Na de dagelijkse uitzendingen van De Oranjezomer moet hij nog anderhalf uur terugrijden naar Grolloo. Ook gisteren, toen de uitzending pas om 00.30 uur was afgelopen. Wat doet hij dan? “Ik mag het niet zeggen, maar ik rijd héél hard ’s avonds.”

‘100 is gevaarlijk’

Het is prima mogelijk om veel te hard rijden op de snelweg, legt Johan uit. “Dan moet je kijken of er politieauto’s zijn, want anders ben je je rijbewijs kwijt”, zegt hij.

Waarom rijdt hij niet gewoon 100 kilometer per uur? “Als je je aan de snelheid houdt, dan ben je niet geconcentreerd, want dan ga je je zitten vervelen.”

Zeshonderd euro

Het helpt Johan bovendien dat hij als BN’er profiteert van coulance van de politie. “Ik heb nu twee keer gehad dat ik van de weg af gehaald ben door de politie en 600 euro boete kreeg. Je hebt alleen maar ellende van een tv-kop hebben, hè? Mensen roepen vervelende dingen tegen je, maar toen ik van de weg af werd gehaald in Hilversum niet.”

Hij vervolgt: “Er reed een vent achter mij en ik dacht: wat rijdt die vent hard, maar het was een politieauto. Er stond ‘volgen’, ik moest naar een benzinestation en ik dacht: daar gaat mijn rijbewijs. Ik doe mijn raampje open en ik trok mijn meest charmante gezicht. Die man zei: ‘Meneer Derksen, let u beter op uw snelheid?'”

Rechte snelweg

René van der Gijp is ook weleens gematst door de politie, toen hij met alcohol op achter het stuur zat. “Die gozer zegt: ‘Ik zou dadelijk wel twee handen aan het stuur houden.’ En toen mocht ik weer door, hahaha.”

Wilfred Genee: “Er zitten een aantal mensen thuis zich nu helemaal op te vreten. Die denken: zij wel en wij niet.”

Johan wijst erop dat hij ook eigenlijk helemaal geen gevaar is. “Ik reed 160 waar je 100 mag. Er is haast niemand op de weg en op een rechte snelweg 160 rijden, is in principe helemaal geen gevaar.”

Pleurisend

Er is ’s nachts weinig pakkans, aldus Johan. “Er zijn ’s nachts heel weinig politieauto’s op de weg, echt heel weinig. Als ze af en toe in een gewone auto rijden, wil je ze nog wel eens over het hoofd zien, maar die witte autootjes met die rode strepen op de achterkant heb ik goed in zicht.”

Vindt hij zichzelf niet een beetje onverstandig? “Als je elke dag dat pleurisend moet rijden, dan ga je vanzelf hard rijden. Het is drie kwartier van hier naar Zwolle en dan nog drie kwartier. Na Zwolle is het helemaal donker.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kunnen dat Johan Derksen met 160 over de snelweg rijdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen