Johan Derksen reageert op felle kritiek van de Volkskrant

Johan Derksen reageert op de felle kritiek die de Volkskrant heeft geuit op zijn programma Veronica Inside. Hij haalt zijn schouders op voor de ‘semi-intellectuelen’ die bij het dagblad werken.

Johan Derksen © SBS 6

Columnist Thomas Hogeling heeft een kritische column geschreven over de mannen van VI. “Het zijn opiniemakers die het moeten hebben van het beledigen van allerlei gemarginaliseerde groepen”, zegt hij bijvoorbeeld. En: “Je mag álles over ze zeggen – zolang je ze maar niet aanspreekt op wát ze zeggen.”

‘Ik ken hem niet!’

Helaas is Johan Derksen er niet bepaald van onder de indruk. De kritische column kwam gisteren aan bod in De Oranjezomer (de dagelijkse EK-variant van VI) en daar werd gelaten gereageerd.

Johan: “Ik heb hier over alles en iedereen een mening en elke columnist en elke mevrouw mag een mening over mij hebben. Ik kreeg van de redactie zo’n geel formuliertje dat de Volkskrant wat heeft geschreven.”

Wilfred Genee: “Ja, ene Thomas Hogeling – ik kende hem ook niet – die zegt…”

Walgelijk

Johan: “Nee, ik ken hem ook niet! Maar hij heeft het volste recht om pissige dingen te schrijven. Ik lees alle kranten, dus ik weet de heren van de redactie van de Volkskrant niet tot onze doelgroep behoren. Die vinden ons walgelijk. Dat mag. Dat mag hij vinden. Daar vind ik verder niets van.”

Wat vindt hij van Thomas’ stelling dat de VI-mannen niet aangesproken zouden mogen worden op hun uitspraken? “Nou, ik heb het idee dat we er behoorlijk op aangesproken worden, haha. Maar joh, die Volkskrant… Al zouden we leuk zijn, dan zouden ze het nog niet schrijven.”

Semi-intellectuelen

Eigenlijk heeft Johan niets met de Volkskrant. “Kijk, in al die jaren heeft de Volkskrant nog niet één positief woord over dit programma geschreven. Dit is walgelijk, dit deugt niet, dit is niveauloos. Prima. Daar kan ik heel goed mee leven, want dat is inderdaad onze doelgroep niet. Dat is semi-intellectueel Nederland en die willen hier niet bij horen.”

“Ik weet hoe het gaat. Ik heb meer dan dertig jaar een column geschreven en op een gegeven moment heb je geen onderwerp en dan zie je iemand op televisie en dan denk je: hij is de l*l! En zo is het bij hem ook. Zo’n man zit te kijken, er is niks op de tv zomers en wij zeggen wat en dan heeft hij een onderwerp. Prima, dat mag toch?”

Column

De bewuste column van Thomas Hogeling kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen