Hugo de Jonge begrijpt niet dat Frank Dane twijfelt over vaccin

Zorgminister Hugo de Jonge begrijpt niet dat Radio 538-ster Frank Dane twijfelt over zijn vaccinatie tegen het coronavirus. “Waar zit jouw twijfel dan?”, vraagt hij hem verbaasd in zijn ochtendshow.

Hugo de Jonge en Frank Dane © NPO, RTL

Hugo de Jonge is inmiddels ook gevaccineerd tegen het coronavirus en daarover heeft Frank Dane hem telefonisch geïnterviewd in zijn radioprogramma. “Ben je zelf eigenlijk al geprikt of niet?”, vraagt de minister aan de radioster. De 39-jarige Frank Dane, die zich al mag laten vaccineren, daarop: “Nee, nee, nee. Zo oud ben ik nou ook weer niet hè?”

Frank twijfelt nog

Frank, de broer van Robert Jensen, maakt er geen geheim van te twijfelen over het coronavaccin. “Maar ik mag toch aannemen dat je je twijfels wel overwonnen hebt of niet?”, vraagt Hugo.

De radiomaker daarop: “Nee, ik heb inderdaad wel op de radio hardop uitgesproken dat ik nog een beetje twijfel eraan of ik dat moet doen.”

Antivaxxer?

Hugo verbaasd: “Waar zit jouw twijfel dan?”

Frank: “Die zit eerlijk gezegd een beetje bij of ik me afvraag of ik in de risicogroep zit. Ik vraag me ook af of het echt nodig is voor die groepsimmuniteit, want zijn we daar binnenkort eigenlijk niet al?”

Is Frank een antivaxxer? Nee, stelt hij. “Ik ben niet tegen vaccins hoor, want ik heb ook vaccinaties gehad toen ik naar Colombia ging enzo. Maar ik weet ook niet helemaal wat er op de lange termijn kan gebeuren, want dat is niet onderzocht. Ik heb een beetje wat de handbalster (Yvette Broch, red.) ook heeft.”

‘Je beschermt jezelf’

Hugo heeft er weinig begrip voor. “Ja, ja… Ik hoor natuurlijk meer dat mensen dat soort vragen hebben en dat vind ik op zich ook allemaal hartstikke logisch. We proberen daar zo goed als mogelijk antwoord op te geven, maar ik denk dat je er gewoon vanuit mag gaan dat die vaccins gewoon hartstikke goed getest en veilig zijn.”

“Heel veel mensen hebben inmiddels een vaccin gehad en we zien dat het vaccineren echt onze uitweg uit de crisis is. Je beschermt jezelf en ook elkaar. Daarmee hou je de samenleving langer beschermd.”

Handbalster

Frank doelt op handbalster Yvette Broch, die de Olympische Spelen heeft afgezegd vanwege de regels voor niet-gevaccineerden. Zij wordt nu als een wappie neergezet.

De radio-dj: “Wat vindt u van de groepsdruk die ontstaat als iemand zich wat kritischer uitspreekt?”

Hugo: “Ik denk dat we altijd moeten benadrukken dat vaccineren vrijwillig is.”

Fragment

Het bewuste interview op Radio 538:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers openlijk mogen twijfelen over het coronavaccin?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen