Jan Joost van Gangelen vindt zichzelf de beste sportpresentator

Jan Joost van Gangelen, een van de gezichten van ESPN, vindt zichzelf de beste sportpresentator van Nederland. Hij staat naar eigen zeggen op een gedeelde eerste plaats met Wilfred Genee.

Jan Joost van Gangelen © Op1

De 46-jarige Jan Joost van Gangelen is erg onder de indruk van zijn eigen kwaliteiten. Wat Mart Smeets vroeger was, dat is hij nu zelf: de beste sportpresentator van Nederland. Dat heeft de presentator gezegd in het programma De Perstribune van NPO Radio 1 (zie het fragment onderstaand).

‘Ik ben de beste!’

Als het gaat om docu’s is een ander beter, aldus Jan Joost. “Ik vind Tom Egbers als het gaat om documentaires en verhalen vertellen een koning. Ik vind hem absoluut niet de allerbeste presentator als het gewoon gaat om sport presenteren.”

Op het gebied van sportpresentatie, vindt Jan Joost zichzelf dé ster. “Ik vind Wilfred en mezelf de beste. Ja… Dat is echt smaak, omdat ik heel vaak vind dat het saai is bij anderen.”

Autistische Wilfred

Vindt Jan Joost zich even goed als Wilfred? “Ja, op compleet andere vlakken. Wilfred heeft een fotografisch geheugen, is licht autistisch vind ik zelf en dus weet altijd alles. Hij kan ook heel goed prikken en zuigen. Dat is niet helemaal mijn stijl, maar daar is hij wel een koning in. Hij heeft ook een heel goed gevoel van timing.”

Wilfred doet het top, aldus Jan Joost. “Wat je er ook van vindt bij VI, maar dat continu gebruiken van die filmpjes… Ik vind dat heel knap. Hij is daar gewoon goed in én hij kan heel goed interviewen.”

Hond en ex-vrouw

Waarin onderscheidt hij zich van Wilfred? “Bij mij is het gezelliger, sneller en omdat het gaat over een hond, een geliefde, een ex-vrouw en topsport. Dat boeit mij het meest als totaalpakket.”

Oja, helder.

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Jan Joost van Gangelen ook de beste sportpresentator van Nederland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen