Hart van Nederland neemt ‘hypocriete’ Sigrid Kaag onder vuur

Hart van Nederland opent de aanval op minister Sigrid Kaag. De nieuwsrubriek kaart aan dat ze gisteren een korte afstandsvlucht naar Luxemburg heeft genomen. “Opvallend”, noemt de redactie het.

Sigrid Kaag © RTL

De gevreesde vliegtuigspotter Menno Swart, die eerder de Griekse vakantie van het koningspaar verpestte, spotte gisterenavond het regeringsvliegtuig in de lucht. “Korte vlucht: het regeringsvliegtuig is inmiddels geland in Luxemburg”, schrijft hij bij zijn Twitter-bericht. “Sigrid Kaag naar Raad Buitenlandse Zaken.”

Hypocriete Kaag

Hart van Nederland pakt uit met dit nieuws, omdat de nieuwsrubriek van SBS 6 het behoorlijk hypocriet vindt. “Het is opvallend dat minister Kaag uitgerekend met het vliegtuig de Raad van Buitenlandse Zaken bezoekt. D66 maakte zich namelijk vorig jaar hard om korte afstandsvluchten te verminderen.”

Het programma haalt ook een uitspraak van PVV-leider Geert Wilders aan, die vorig jaar felle kritiek uitte op de vlieghobby van Sigrid Kaag: “U bent in het afgelopen jaar 4,5 keer de wereld over gevlogen. Het zou me niet verbazen als Schiphol de Kaagbaan naar u vernoemd heeft.”

Twitter gaat los

Het nieuwsbericht van Hart van Nederland lokt een enorme storm van kritiek uit op social media. “Hoezo vinden jullie dat opvallend???? Dat is wat Kaag doet: anderen maatregelen opleggen, maar die gelden natuurlijk niet voor Kaag zelf. Het volk dat moet bloeden, Kaag zelf natuurlijk niet. Ligt er duimendik bovenop en jullie vinden het opvallend???”, zegt iemand.

En ene Karel: “Wat is daar opvallend aan? Politici zijn er om het volk de les te lezen en er zelf volledig schijt aan te hebben.”

Weer iemand anders: “Dit is niet opvallend. Het zou pas opvallend zijn als ze niet(!) hypocriet zou zijn.”

Nieuw leiderschap

Het stoort de mensen mateloos. “Rules for thee, but not for me. Dat is nou Nieuw Leiderschap. Als dat het stemvee geen vertrouwen geeft voor de toekomst dan weet ik het ook niet meer”, zegt een andere criticus.

En Eddy: “Regels zijn er voor anderen niet voor de elite. En zeker niet voor Sigrid Kaag. Wie neemt dit enge mens nog serieus? Haar gewenst partner GroenLinks? Jesse Klaver? Lekker groen allemaal. Net zoals onze bossen in de fik steken met hun biomassacentrales. Lekker nepgroen.”

Tweet

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sigrid Kaag protesteert tegen korte vluchten, maar blijft zelf wel lekker vliegen. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen