Gordon afgekraakt op eigen zender: ‘Wat een zeikverhalen!’

Gordon is behoorlijk door de mangel gehaald op zijn eigen zender SBS 6. Collega Johan Derksen heeft daar namelijk zijn emigratieplannen naar Dubai afgekraakt. “Hou op met je zeikverhalen!”

Gordon en Johan Derksen © SBS 6

De kogel is volgens weekblad Story door de kerk: Gordon is Nederland zó zat dat hij zijn nieuwe appartement in Amsterdam gaat verhuren en kiest voor een verhuizing naar Dubai. Een vrij merkwaardige keuze, omdat ze daar nou niet bepaald verzot zijn op roze. Ook buitenlandse homo’s riskeren er jarenlange gevangenisstraffen en zweepslagen.

Gordon in de cel

Het ging er gisteren over in het programma De Oranjezomer op SBS 6. “Ik lees overal dat Gordon naar Dubai toe wil en daar wil gaan wonen. Wat vinden jullie daarvan? Dat is toch opmerkelijk”, aldus Wilfred Genee in de uitzending.

Collega Johan Derksen: “Misschien dat hij het lekker vindt in die gevangenis.”

Wilfred: “We gaan er niet vanuit dat hij daar gaat wonen om gevangen gezet te worden.”

Johan: “Nee, maar wat is dat voor stom gelul man? Als je toch een beetje op de hoogte bent, zeker als homo, dan weet je toch in welke landen er een straf op staat? Dan ga je daar toch níet wonen? Dat wil je toch gewoon niet?”

‘Gadverdamme!’

Het is voor Johan onbegrijpelijk dat je als homo kiest voor Dubai. “Wil jij in een land wonen dat… Jij bent hetero neem ik aan? Dan ga je toch ook niet in een land wonen waar een straf staat op hetero zijn? Dat doe je toch niet?”

René van der Gijp: “Volgens mij mag je wel homo zijn, maar mag je de daad niet verrichten. Je kan ook moeilijk zeggen als er twee agenten binnenkomen: ‘Hij zat er niet in!’ Dat lijkt me ook een beetje slordig.”

Johan: “Dan ruiken ze er even aan en dan weten ze het!”

René: “Gadverdamme, hè!”

Zeikverhalen

Johan wordt vooral onpasselijk van Gordons opmerking dat hij ‘klaar is met Nederland’. “Waar ik altijd heel misselijk van word, zijn die BN’ers die als ze een beetje kritiek hebben gehad in de media gaan gillen dat ze uitgekeken zijn op Nederland en ergens anders heen willen. Uitgekeken op Nederland?”

Hij vervolgt: “We kunnen alles over Nederland zeggen, maar het is een van de weinige landen waar je nog een redelijke vrijheid hebt, al slaat de betutteling hier ook toe. Wat wij hier aan tafel uitkramen dat kan haast in geen land, maar in Nederland wel.”

“Hij is uitgekeken op Nederland? Dan kan ik ook zeggen: Nederland ook wel een beetje op jou met je zeikverhalen.”

‘Kom nou op!’

Wilfred: “Het is een collega van Talpa. Dat weet je, hè?”

Johan: “Ik ben niet zo hypocriet dat ik alleen mensen van RTL slecht vind, maar hij heeft het er echt naar gemaakt. En dan gaat hij afgeven op Nederland en is het de schuld van Nederland. Kom nou op!”

Wim Kieft vindt het ook onhandig van Gordon. “Het is wel een feest- en uitgaansleven daar in dat Dubai. Als die Gordon van zijn verslaving af wil komen… Het is wel heel uitdagend daar om even uit te gaan en gezellig te doen. Sommige plekken kun je dan beter ontwijken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon uiteindelijk zijn keutel weer intrekt en gewoon in Nederland blijft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen