Gijs Groenteman is klaar met Arie Boomsma: ‘Ik word gék van hem’

Gijs Groenteman wordt helemaal doodziek van Arie Boomsma. Na al die jaren wordt het zalvende domineesgeluid van de sportgoeroe hem echt te veel. “Ik vind hem zó irritant”, zegt de presentator.

Gijs Groenteman en Arie Boomsma © NPO, RTL

Het was voor Gijs Groenteman de druppel dat Arie Boomsma laatst een volledig kritiekloos ‘interview’ hield met Thierry Baudet. Het moreel kompas van Arie was eventjes helemaal op hol geslagen: ze zijn oude vrienden van elkaar en daarom kroop hij volledig bij de omstreden politicus op schoot.

Dominee

Het gesprek was echt niet om aan te horen, zegt Gijs in zijn populaire podcast Teun & Gijs Vertellen Alles. “Arie Boomsma kan niet interviewen. Het is gewoon echt zo’n dominee. Van: ‘Mooi hoe je dat zegt.'”

Co-host Teun van de Keuken is het helemaal met Gijs eens. “Ik zag vandaag weer een Instagram-post van hem, waarin hij dan uitlegt hoe je fit kunt blijven. Ik geloof niet dat hij het zelf is, maar iemand helpt dan twee kinderen met schommelen door ze te duwen en elke keer als die kinderen dan op het verste punt zijn, doet hij even een opdruk en duwt hij weer verder. ‘Ja, zo kun je gewoon in het dagelijks leven doorsporten!'”

Krankzinnig

Dan spoor je gewoon niet, legt Teun uit. “Dan ben je toch krankzinnig? Als je dat kind bent, schaam je je toch dood dat dat je vader is?”

Gijs: “Dat Arie Boomsma een sportieve afwijking heeft, kunnen we wel constateren.”

Het is echter vooral zijn geklets waar Gijs niet tegenkan. “Ik word gek van dat ongelooflijk ethische stemgeluid van hem. Ik vind hem zó irritant.”

Afgeslacht

Laatst werd Arie ook al afgeslacht door LINDA.-columnist Stéphanie Hoogenberk, die zich net als de meeste mensen doodergert aan Arie. Ze liet een filmpje zien waarop Arie in zijn enorme tuin de hele tijd een traktorband optilt.

Het is volgens Stéphanie gewoon dikdoenerij. “Het is allemaal zo ver gezocht om je nieuwe huis en bijbehorende ruimte te laten zien.”

Filmpje

Het bewuste filmpje:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen