Gerard Joling trekt een grens: ‘Ik wil niet poepend op YouTube’

Gerard Joling laat een hoop zien in zijn eigen realitysoap op YouTube, maar niet zijn bruine hoop. De RTL 4-ster wil zichzelf niet filmen terwijl hij aan het poepen is. “Daar moet je een balans in vinden.”

Gerard Joling © YouTube

De 61-jarige Gerard Joling heeft een eigen vlogserie op YouTube, waar tussen de 30 en 60 duizend mensen naar kijken. Hij laat zijn fans heel erg veel zien, maar stelt ook grenzen. “Laten we het zo zeggen: je gaat niet op YouTube zetten dat je zit te poepen of dat je de drol nog hoort vallen in het putje”, vertelt hij in het programma Music Memories.

Not done

Poepen op beeld vindt Gerard persoonlijk echt not done. “Dat zijn dingen… Er kijken ook kinderen naar. Je moet wel een balans vinden daarin.”

Buiten zijn toiletbezoek om, heeft Gerard er geen moeite mee om bijna alles te delen. “Je hele leven ligt toch al op straat. Dat ligt het al 36 jaar. En moet ik dan nu… Ik heb ook heel veel centjes verdiend in het land, daar ben ik miljonair mee geworden en moet ik dan nu zeggen: dat gaan we niet doen of dat gaan we niet filmen?”

‘Nu even niet!’

Een andere grens trekt Gerard bij de slaapkamer. Hij filmt zichzelf niet als hij met een man in bed ligt. “Het gaat niet zo ver dat als ik iemand heb slapen dat we dat ook nog eens leuk filmen ofzo.”

Hij vindt het fijn dat hij als vlogger zijn eigen baas is. “Ik werd het na zes weken wel zat toen ik mijn reallifesoap Only Joling had. Elke keer die camera’s erbij, als je je bed in ging en op de bank. Toen zei ik op een gegeven moment: ‘Nu even niet.'”

Burn-out

Maar wordt het allemaal niet te veel? Gerard heeft ook wel eens een burn-out gehad. “Elf jaar geleden, ja. Toen deed ik zoveel: Popstars, So You Wannabe A Popstar, Wie Ben Ik, Hole in the Wall, Sterren Springen van de Plank, Sterren Springen van dit, Sterren Dansen op het IJs, ik kon geen sterretjes meer zien.”

Alles kwam toen bij elkaar. “Ik kwam toen ook nog uit met Maak Me Gek en Blijf Bij Mij. Dat waren allebei nummer-1-hits. Ik moest zó vaak het land nog in en dat is me toen opgebroken. Toen ben ik een paar maanden even gestopt. Ik had een time-out van vier maanden en toen was ik er weer.”

Zwijgende Gerard

Tot slot nog even over zijn liefdesleven: hoe is het daarmee? Daar zwijgt Gerard over. “Ik ben er altijd wel heel voorzichtig mee geweest om dat in de pers naar buiten te brengen, want voor hetzelfde geld is het na twee of drie maanden over en dan sta je weer te boek.”

“Maar ik heb niet stilgezeten hoor. Je hoeft je geen zorgen te maken.”

Interview

Het interview met Gerard Joling in Music Memories:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het fijn dat Gerard Joling een grens trekt bij zijn toiletbezoek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen