Femke Halsema in College Tour: ‘Als Telegraaf mij belt, dan ben ik druk’

Femke Halsema heeft er geen enkele behoefte aan om een interview te geven aan haar vijanden bij De Telegraaf. Dat gaf de burgemeester van Amsterdam gisteren aan in College Tour met Twan Huys.

Femke Halsema © NPO

Er heerst al jaren een vijandschap tussen Femke Halsema en De Telegraaf. Hun verstandhouding bereikte een dieptepunt toen de krant in de zomer van 2019 onthulde dat Femke’s toen 15-jarige zoon was gearresteerd omdat hij een nepwapen in bezit had en op een woonboot had ingebroken. Het is nooit meer goedgekomen tussen beide kampen.

Volstrekt professioneel

Twan Huys vroeg de burgemeester van Amsterdam gisteren in College Tour of het ooit nog goed gaat komen. “Komt het ooit nog goed met De Telegraaf, die dit gepubliceerd hebben?”

Femke daarop: “Weet je? Daar ben ik gewoon volstrekt professioneel in. Mijn woordvoerders hebben buitengewoon goed contact met journalisten en that’s it.”

Strobreed

Twan: “Ook die van De Telegraaf?”

Femke: “Ja, kijk: linksom of rechtsom, wat ik daar aan persoonlijke gevoelens bij hem doet er niet toe. De krant is één van de journalistieke media die toegang moeten hebben tot het stadhuis en mij ook moeten kunnen controleren. Er zal ze geen strobreed in de weg worden gelegd.”

Interview

Twan: “Als ze om een interview vragen met de burgemeester van Amsterdam, wat zeg je dan?”

Femke: “Nou, het kan zijn dat ik dan een beetje druk ben. Ja… Mijn persoonlijke relatie met journalisten die mijn kind hebben gekrenkt, heb ik even onderbroken.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen