D66 zegt sorry voor beledigen BN’ers: ‘Het ligt niet aan jullie’

D66-Kamerlid Jan Paternotte biedt zijn excuses aan voor het beledigen van een aantal BN’ers. Hij spreekt hen toe via de camera van Jaïr Ferwerda. “Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij.”

Jan Paternotte © Instagram

Jan Paternotte publiceert elke dag een Twitter-bericht waarin hij aankondigt welk geboortejaar aan de beurt is voor een coronaprik. Daarbij plaatst hij een fotocollage van bekende Nederlanders die in dat jaar geboren zijn. Het komt af en toe voor dat hij dan een regelrechte A-ster vergeet en daarover krijgt hij dan weer allemaal appjes.

‘Sorry, het spijt me’

Het is niet Jans bedoeling om BN’ers voor het hoofd te stoten. “Ik wil wel nog even iets zeggen tegen de BN’ers die niet in die collage hebben gestaan. Er lopen er hier ook een paar rond, waarvan ik het gewoon niet wist of ze vergeten ben. Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij.”

Soms gaat het gewoon even mis, legt Jan uit. “Ik probeer het ’s avonds bij elkaar te vinden en je ziet altijd dat je de meest bekende mensen dan toch over het hoofd ziet. Dus: sorry, het spijt me, je hoort er gewoon bij.”

Losers

BN’ers die de fotocollage niet halen zijn niet per definitie losers, benadrukt de D66-ster. “Het betekent helemaal niets. Het zijn gewoon een paar willekeurige foto’s bij elkaar en het betekent niet dat je niet dé bekende Nederlander van het jaar bent. Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij.”

De sterren doen in elk geval hun best om erbij te horen. “Je hebt dan mening BN’er die naar je belt en zegt: ‘Luister, ik ben wel in dat jaartal geboren, dus zet me erbij!’? Ik krijg appjes en berichtjes van: ‘Ik zit er toch wel bij morgen?’ Dan denk je: o jé, dat heb ik niet, moet ik het dan nog aanpassen?”

Fotocollage

De fotocollage van vandaag ziet u hier.

Fragment

De excuses van Jan:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen