Charles Groenhuijsen wil dat Op1 tussen VPRO en Shownieuws in zit

Charles Groenhuijsen is het niet eens met de kritiek dat Op1 op sommige momenten veel te luchtig is. Hij vindt dat de talkshow een beetje tussen de VPRO en Shownieuws in moet zitten qua onderwerpen.

Charles Groenhuijsen © Wessel de Groot, MAX

Zelf heeft Charles Groenhuijsen, die een woensdagduo vormt met Carrie ten Napel, helemaal geen zin in keiharde interviews. “Dan moet je iemand anders inhuren, dat past niet bij mij. Ik blijf dicht bij mezelf. Vooralsnog zitten we volgens mij op het goede spoor”, vertelt hij aan tijdschrift Weekend.

VPRO en Shownieuws

Je moet juist een mix tussen zwaar en licht nastreven, vindt Charles. “We zijn in één uitzending heel series, doen een luchtig onderwerp, stellen politici pittige vragen en schuwen de emotie niet. We maken een talkshow. Let op dat woord: het is ook een show. We zijn geen VPRO, maar ook geen Shownieuws.”

Op1 wil dus tussen de VPRO en Shownieuws in zitten. “Die mix zullen we altijd nastreven. Het is het laatste uurtje van de dag: ontspannen napraten en vooruitkijken naar morgen. En voor wie dat niet bevalt, de televisie heft een uitknop…”

Kritiek

Wat vindt Charles van de veelvuldige kritiek op Op1? “Ik let heel erg op reacties van kijkers”, zegt hij. “Ik lees het en hoor het en ga dan bij mezelf na of de kijkers gelijk hebben en of je iets zou moeten veranderen of niet.”

Van veranderen is nu in elk geval geen sprake, aldus Charles. “Gemiddeld kijken er meer dan 1 miljoen mensen.”

67 jaar

Tot slot: is het geen tijd voor Charles om met pensioen te gaan? Hij is al 67. “Ik heb heel bewust gekozen om werk te doen wat ik leuk vind. Ik vind tot op de dag van vandaag mijn werk enig.”

“Wat is er nu leuker dan dat je op je 67ste iets mag doen wat je nog nooit eerder had gedaan, wat óók nog een succes is, én precies wat je professioneel graag doet. Dat volt voor mij dan niet als werk. Ik roep altijd: ‘Ik ben baan-loos en baas-loos’.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Op1 meer amusement moet bieden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen