Bridget Maasland teleurgesteld in RTL Boulevard: ‘Het is heel jammer’

Bridget Maasland ergert zich eraan dat haar uitspraken door bepaalde showmedia, waaronder haar eigen RTL Boulevard, totaal uit zijn verband worden getrokken. “Dat is heel erg jammer.”

Bridget Maasland © RTL Boulevard

De 46-jarige Bridget Maasland heeft samen met haar Boulevard-collega’s Clarice Stenger en Justine Marcella een eigen podcast, waarin ze ook vragen van luisteraars beantwoorden. Eén van die vragen gaat deze week over hoe showmedia als RTL Boulevard aan de haal gaan met Bridgets uitspraken.

‘Heel jammer’

Justine leest in de podcast een vraag van luisteraar Ines voor. “Ik heb ook een vraagje aan Bridget: word je niet stapelgek van kleine berichtjes, ook van Boulevard op Facebook, waarin één zin uit de podcast volledig uit zijn verband wordt getrokken en je verleden erbij wordt gehaald door de volgers van het item?”, vraagt ze.

Een pikante vraag, omdat Bridget natuurlijk één van de presentatrices is van RTL Boulevard. Toch geeft ze Ines groot gelijk. “Daar heeft ze natuurlijk gewoon een punt. Dat is nou eenmaal heel jammer.”

Uit zijn verband

Bridget vindt dat showmedia alles uit zijn verband trekken. “Ook al heb je een podcast waarin je dus vijftig minuten gewoon kan praten en het verhaal kan uitleggen of duiden, dat er tóch door de pers maar één ding uit wordt gelicht of eruit wordt gehaald en uit zijn verband wordt getrokken… Dat is jammer.”

Wat Bridget dan wél verwacht van de showmedia verwacht is onduidelijk. Als haar hele podcast van vijftig minuten moet worden uitgeschreven, dan heeft de Story geen pagina’s meer over voor ander nieuws. En als er helemaal niemand over haar podcast schrijft, is het vast ook weer niet goed.

Uiteindelijk moet Bridget niet vergeten dat ze haar hele carrière te danken heeft aan media-exposure. Alleen om die reden heeft ze nu een luxeleven en heeft ze zelfs een appartement kunnen kopen voor haar ouders. En ondertussen maar schoppen tegen die showmedia, waar ze nota bene zelf onderdeel van uitmaakt.

Bridget negeert media

Afijn, wat vindt Bridget er eigenlijk van dat showmedia nog altijd schrijven over haar vroegere relatie met André Hazes jr? “Dat mijn verleden erbij wordt gehaald… Ik moet je heel eerlijk zeggen: ik lees het niet. Nooit. Sinds vorig jaar met wat er allemaal is gebeurd, dan lees ik het allemaal niet meer, zeker niet op Instagram, social media en Facebook.”

Leest ze ook geen artikelen over zichzelf? “Eigenlijk niet nee. Ik zie het wel als ik op het AD kijk ofzo en als het over mij gaat, dan zie ik het. Of bij Boulevard. Natuurlijk, dat wel. Maar ik lees nooit Facebook-pagina’s.”

En de roddelbladen dan? “Nee, zeker niet. Dat ga ik echt niet sponsoren, ben je besodemieterd. Wat een debielen.”

Armoedzaaier

Bridget boycot de showmedia. “Ik kijk gewoon niet. Helaas willen sommige mensen het dan toch heel graag aan je vertellen. Ik heb ook tegen vrienden gezegd: ‘Jongens, je hoeft het me niet te vertellen, want ik wil het niet eens weten.’ Ik weet namelijk hoe dingen zitten en hoe ze zijn, daar heb ik niet een platform voor nodig dat het uit zijn verband haalt.”

Ondanks die boycot weet Bridget wel dat haar nieuwe vriend nu een armoedzaaier wordt genoemd in de media. “Een beláchelijke kop”, brieste ze gisterenavond in RTL Boulevard.

“Vorige week was ik nog aan het daten met een vastgoedmagnaat en gisteren was het een armoedzaaier en is hij eigenlijk de golddigger naar mij. In het echt is het gewoon een makelaar in kantoorpanden. Niet meer en niet minder, dus waarom je dat niet gewoon kan opschrijven, ik weet het eigenlijk niet.”

Fragment

Onderstaand ziet u het Boulevard-fragment waarin Bridget over haar nieuwe vriend praat. Haar podcast, waarin u bovenstaande letterlijke citaten kunt terugluisteren, vindt u hier.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bridget Maasland klaagt dat RTL Boulevard alles uit zijn verband trekt. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen