Blauw Bloed wil nog niet naar tv-kerkhof: ‘Amalia wordt bijna 18!’

Presentator Jeroen Snel is er nog niet aan toe om Blauw Bloed te begraven op het tv-kerkhof. Hij hekelt het besluit van de NPO om te stoppen met de royaltyshow. “Prinses Amalia wordt in december 18!”

Jeroen Snel en prinses Amalia © EO, RVD

De 51-jarige EO-presentator Jeroen Snel heeft dankzij Blauw Bloed al heel wat snoepreisjes mogen ondernemen. Jarenlang vloog hij achter de Oranjes aan om te laten zien hoe het koningspaar over de hele wereld allemaal lintjes doorknipt. Maar nu heeft de NPO besloten om dit fanprogramma te kielhalen.

‘Amalia wordt 18!!!’

Jeroen is diepbedroefd. “Ik mag er eigenlijk niets over zeggen, maar persoonlijk heb ik hoop op een goede afloop. Als ik de honderden reacties van de afgelopen dagen lees en hoor kan het ook niet anders: Blauw Bloed moet doorgaan. Het kan toch niet zomaar voorbij zijn?”, zegt hij in weekblad Privé.

Hij wijst erop dat prinses Amalia bijna 18 is. “Er gaat de komende jaren zo veel op royaltygebied gebeuren, dat Blauw Bloed in mijn ogen absoluut bestaansrecht heeft. Denk aan prinses Amalia, zij wordt in december 18 jaar en zal ook zeker publieke taken op zich nemen en werkbezoeken afleggen.”

Dure snoepreisjes

Maar voor alle ditjes en datjes over Amalia kan de kijker toch gewoon terecht bij Sandra Schuurhof, de royaltyfan van Shownieuws? Jeroen vindt van niet. “Ik wil er gewoon niet aan denken een blijf hoopvol. 500.000 kijkers voor een programma als het onze is echt heel goed.”

Het grote probleem is dat Blauw Bloed duur is om te maken, vanwege al Jeroens snoepreisjes. “In mijn ogen is het een misverstand dat het programma heel duur is, zeker als we op reis zijn. Dan werk ik alleen met een cameraman en halverwege komt er een video-editor bij, dat is veel goedkoper dan een productie vanuit de studio.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u royaltynieuwtjes een publieke taak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen