Woede over Songfestival-filmpje Nikkie de Jager: ‘Te kakken gezet!’

Nikkie de Jager was in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival te zien met een geestig filmpje over uitglijders op het muziekfestival. Oud-inzending Justine Pelmelay is daar woest over.

Nikkie de Jager en Justine Pelmelay © NPO

De valse noot die Justine Pelmelay uitsloeg tijdens het Songfestival van pak en beet 1924 was een van de missers die voorbijkwam in het filmpje van Nikkie de Jager. Hartstikke geestig – toch een beetje leedvermaak – maar hoe denkt Justine daar zelf over? Shownieuws heeft een rolodex uit het archief gehaald en daar bleek haar nummer gelukkig nog in te staan.

Principekwestie

Justine brieste gisteren in de showrubriek dat ze er eigenlijk helemaal niet blij mee is. “Ik zat heel gezellig naar het Songfestival te kijken en toen opeens hoorde ik die maten van dat liedje en ik denk: nee hè? En toen gingen ze het uitzenden. Toen dacht ik: jeetje.”

Het is volgens Justine een principekwestie. Je kunt volgens haar wel artiesten uit het buitenland voor schut zetten, maar niet uit Nederland. “Ik vind gewoon, weet je wel: er zijn heel veel buitenlandse acts, gebruik dát dan! Maar niet dit… Je bent het organiserend land en dat je dan van een van de deelnemers uit je eigen land gebruikt.”

‘Te kakken gezet’

Op de vraag of ze zich ’te kakken gezet voelt’, antwoordt Justine: “Ja, dat vond ik toch wel, weet je wel. Het was een pijnlijk moment.”

Maar je kunt toch niet allerlei buitenlandse missers uitzenden en onze eigen artiesten sparen? Dat begrijpt Justine, maar dan hadden ze ook kunnen kiezen voor iemand anders dan zij, bromt ze. “Nou, dan weet ik nog wel wat anders op te noemen uit Nederland hoor.”

240 miljoen kijkers

Waarom doet ze nou zo kwaad? “Ik ben absoluut niet boos. Weet je wat het mooie is? 240 miljoen kijkers. Maar dan had ik zoiets van: zet dán m’n naam eronder. Dan weten ze gelijk wie ik ben.”

Ah, helder verhaal.

Filmpje

Het bewuste filmpje van Nikkie de Jager:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u team-Nikkie over team-klaagmevrouw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen