VI-mannen hekelen kritiek op Mark Rutte: ‘Zo erg is het allemaal niet’

De sterren van Veronica Inside worden een beetje moe van al het gedoe over demissionair premier Mark Rutte. Zo erg is het ook weer niet wat er allemaal gebeurd is, meent René van der Gijp.

René van der Gijp en Johan Derksen © Veronica Inside

Mark Rutte ligt al een tijdje onder vuur vanwege de bestuurscultuur in Den Haag, die nodig op de schop zou moeten. Zo is er in een ministerraad gesproken over het ‘sensibiliseren’ van Pieter Omtzigt, die als coalitie-Kamerlid kritische vragen bleef stellen over de toeslagenaffaire en daarmee als lastig gezien werd.

VI staat achter Rutte

De oppositie probeert volop om Mark Rutte uit zijn zadel te krijgen, maar dat lijkt vooralsnog niet te lukken. Gisteren zat de premier in Nieuwsuur in een poging om het vertrouwen terug te winnen. “Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in onze Mark”, zei Johan Derksen gisterenavond in Veronica Inside.

René van der Gijp is het daarmee eens. “We hebben het allemaal heel hoog opgenomen, maar er is niet zo veel gebeurd. Dan heb ik het niet over de toeslagenaffaire natuurlijk, he”, zegt hij.

Pleuris-Omtzigt

Waar heeft René het dan wel over? “Over het feit dat als je met elkaar zit en er opeens iemand zegt: ‘Wat moeten we met die vervelende pleuris-Omtzigt?’ En dat die andere dan zegt: ‘Ja, dat weet ik ook niet, maar daar word ik ook een beetje moe van.’ Dat zijn geen achterlijke gesprekken.”

Johan: “Zo wordt er inderdaad gesproken in overleggen, maar als het dan genotuleerd wordt en je zet een handtekening onder die notulen, dan kunnen ze die opvragen.”

Misinterpretatie

Er kan volgens René ook sprake zijn van misinterpretatie. “Het geschreven woord is altijd veel erger dan als het gezegd wordt, want dan mis je de nuance en de toon. Dat heb ik met interviews ook: je zegt dingen over iemand, dan zetten ze het neer en dan denk je: oh, dat had ik beter niet kunnen zeggen. De toon is het belangrijkst.”

Johan: “Wij zeggen alles hier met humor, maar als je dat zwart op wit zet, dan kan het wel eens ‘beledigend’ zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het in de Mark Rutte-rel eens met de mannen van Veronica Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen