Peter R. de Vries verbaasd: ‘Waarom krijgt dit geen Televizier-Ring?’

Peter R. de Vries begrijpt er helemaal niets van dat de John Williams-show Help Mijn Man Is Klusser nog nooit kans heeft gemaakt op de Gouden Televizier-Ring. “Dit is fantastisch.”

John Williams en Peter R. de Vries © RTL

Help Mijn Man Is Klusser is door de jaren heen een echte RTL-klassieker geworden. Al sinds 2005 schiet John Williams radeloze vrouwen te hulp, wier klussende mannen maar niet van de bank af te slepen zijn. De echte hoogtijdagen zijn voorbij – het programma piekte in 2015 op 1,8 miljoen kijkers – maar ook gisteren keken er nog 1 miljoen mensen.

Help Mijn Man Is Klusser

Eén van de vaste kijkers is Peter R. de Vries. “Ja, ik heb er ook vaak contact over met John”, vertelde hij gisteren in de studio van RTL Boulevard. “Na de uitzending appen we even met elkaar om onze verbazing en verbijstering uit te spreken. Dit is tv die ik wel terugkijk.”

Eigenlijk is Peter helemaal niet zo’n amusementskijker, maar voor Help Mijn Man Is Klusser blijft hij echt thuis. Hij verbaast zich erover dat het programma nog nooit in de prijzen is gevallen. “Ik kijk helemaal niet veel tv, maar dit is fantastisch. Eigenlijk zou dit een keer de Televizier-Ring moeten winnen, vind ik.”

Peter R. verbijsterd

Peter is vaak verbijsterd als hij naar het programma zit te kijken. Wat verbaast hem zo? “Om te beginnen dat die mensen eraan meedoen en dat het tot zo’n uitzending komt. Je denkt toch bij jezelf als je zit te kijken: je moet morgen toch weer naar je werk? Of naar de slager en de bakker?”

Hij kijkt ernaar met plaatsvervangende schaamte. “Het is natuurlijk vaak toch enorm gênant hoe het allemaal heeft kunnen ontstaan. Vaak wordt er ook maar half meegewerkt en met zichtbare tegenzin. Het is allemaal heel pijnlijk en daarom zit ik aan de buis gekluisterd.”

Krentenbollen

Ook werd Peter nog gevraagd naar zijn verslaving aan krentenbollen, die hij in 2019 opbiechtte. Hij eet er nog altijd een heleboel. “Het is niet één krantenbol, het is een zakje met zes en ik heb inderdaad elke dag wel zo’n zakje bij me. Ik eet er meestal drie of vier op.”

Hij is fan van de krentenbol. “Het blijft altijd goed, er kan niets aan bederven, het is prima. Het zit in mijn tas gewoon.”

Fragment

Peter R. over zijn krentenbollen:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen