Veronica-ster Hélène Hendriks staat nog steeds achter stem op VVD

Hélène Hendriks staat nog steeds achter haar stem op de VVD, ook nu partijleider Mark Rutte in de weken na de verkiezingen in opspraak is gekomen. Ze wordt moe van het gekonkel in Den Haag.

Hélène Hendriks © De Vooravond

Mark Rutte is nog altijd het middelpunt van een vertrouwenscrisis in Den Haag, maar Hélène begrijpt niet waar de oppositie zich zo druk over maakt. Ze wil dat alle politiek leiders hun verantwoordelijkheid nemen en ons land gewoon weer gaan regeren in deze moeilijke tijd, zei ze gisteren in De Vooravond.

Hélène moe van gekonkel

Hélène kan zich goed vinden in de bevinding van informateur Tjeenk Wellink, die stelt dat vertrouwen en matiging in Den Haag hebben plaatsgemaakt voor wantrouwen en escalatie. “Ik heb gestemd op de VVD en daar sta ik nog steeds achter. Ik word een beetje moe van het gekonkel”, aldus de Veronica-presentatrice.

Ze is teleurgesteld in dat gekonkel. “Ik weet dat dat er altijd wel is in de politiek, maar op een gegeven moment raak je verzadigd. Dat is misschien het verkeerde woord, maar je denkt: laat maar gaan! Wilders grijpt nu bijvoorbeeld ook zijn kans om alles aan te pakken. Ik wil dat er gewoon constructief wordt nagedacht.”

Frustratie bij oppositie

Jort Kelder: “Wat er volgens mij achter zit is dit. De verkiezingen zijn voor de vierde keer door Rutte gewonnen. Dat is een grote frustratie bij heel veel partijen, dat hij elke keer wint ondanks al die affaires. Zij denken: als we het niet via de verkiezingen kunnen winnen, dan gaan we andere methodes proberen. Dat is dit geworden.”

Hélène daarop: “Precies.”

Kloof

Jort: “Er is een kloof tussen wat die vierkante kilometer in Den Haag inclusief de journalistiek ervan vindt met de rest van Nederland. Gewone mensen zeggen: ‘Wat zijn jullie aan het doen? Ga eens aan het werk.'”

Veel mensen willen Mark Rutte weg hebben, weet Jort. “Er is een enorme beweging geweest, ook van veel journalisten. Ik heb zelfs allemaal appjes kregen van: ‘Bel hem even op om te zeggen dat hij gewoon moet gaan en moet snappen dat het nu over is.’ Bel hem zelf even.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt u ook een beetje moe van het gekonkel in Den Haag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen