Robbert Rodenburg baalt ontzettend van showmedia: ‘Achterlijk!’

Robbert Rodenburg baalt er ontzettend van dat zijn uitspraken zo worden uitgelicht door de showmedia. Hij wordt heel erg moe van de ‘achterlijke’ koppen die hij aantreft, klaagt de YouTube-ster.

Robbert Rodenburg © YouTube

De 23-jarige Robbert is in een mum van tijd bekend geworden als de Jeroen Pauw van YouTube. De enige interviewer van Nederland die zijn gasten opdraagt om hém ook vragen te stellen, ergert zich als nieuwbakken BN’er ongelooflijk aan het feit dat de showmedia alles uit zijn verband zouden trekken.

Kleine pielemuis

Op de vraag wat hij het nadeel vindt van bekend worden, antwoordt Robbert: “Het enige waar ik wel heel erg aan heb moeten wennen is dat mensen op een gegeven moment iets over je gaan schrijven. Dat journalisten ofzo opeens hun zegje of hun plasje over je willen doen.”

Robbert deed in zijn begintijd allemaal ’too much information’-achtige uitspraken in Open Kaart, bijvoorbeeld dat hij geen vriend wil met een kleine pielemuis. “Ik heb voornamelijk in Open Kaart wel eens dingen gezegd waarvan ik achteraf dacht: had ik dit maar niet gezegd! Dan lees ik weer van die achterlijke krantenkoppen”, zegt hij nu.

Zelfcensuur

Inmiddels is Robbert zich daarom maar gaan censureren. “Voorheen was ik nooit bang om iets te zeggen en nu kijk ik soms wel even in de edits van: ja, is dit slim om wel of niet te zeggen? Ik lees wel met regelmaat dat iets uit zijn verband wordt getrokken.”

Gelukkig is hij de baas over zijn eigen montage. “Ik denk over alles tien keer na voordat ik het deel of iets zeg. Je hoeft tegenwoordig maar iets te doen en in één keer kan heel Nederland zeggen: jij bent klaar en afgeserveerd. Dat vind ik soms wel eens eng.”

Kritiek

Robbert vindt het net als veel BN’ers erg lastig om met kritiek om te gaan. “Ik denk dat ik dat wel lastig vind, dat er opeens over je geschreven wordt en steeds meer mensen iets van je vinden.”

“Voorheen had ik een wat kleinere doelgroep en die vonden het allemaal leuk wat je deed. Er kwam weinig negatiefs aan te pas. Nu opeens zien meer mensen je en niet iedereen kan je leuk vinden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers die altijd maar roepen dat alles uit zijn verband wordt getrokken. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen