Tv-show Britt en Martien volledig neergesabeld: ‘Saai, traag en onecht’

Britt Dekker, Martien Meiland en hun nieuwe tv-programma First & Last worden behoorlijk afgekraakt in de nieuwste aflevering van de AD Mediapodcast, waarin Angela de Jong kwebbelt met haar collega’s.

First & Last © William Rutten

Britt en Martien hebben er nu twee afleveringen op zitten van hun vrijdagavondshow First & Last. De eerste was goed voor een score van 751.000 kijkers (13 procent marktaandeel) en naar de tweede keken 629.000 mensen (12 procent). Ook de mediajournalisten van het AD keken, maar zij zijn totaal niet onder de indruk.

‘Ze maken fouten’

Mediajournalist Dennis Jansen was al geen fan van Martien Meiland. “Ik vind het niet zo leuk om naar te kijken, maar in deze quizshow al helemaal niet”, zegt hij.

Zowel Martien als Britt moeten helemaal niet gaan presenteren, meent hij. “Dat moeten ze zeker niet doen. Ze moeten vooral zichzelf blijven in hun kasteel of op hun paard en in Wie van de Drie zijn prima, maar presenteren is een vak. Dat is gewoon moeilijk en dat hebben ze gewoon niet onder de knie. Ze maken ook fouten.”

‘Heel overdreven’

Collega Marcus den Blanken is ook kritisch over Britt en Martien. “Ik ben iets milder gestemd, want ik vond het wel vermakelijk. Ik vond het niet goed maar ik vond het vermakelijk. Wat er volgens mij echt fout gaat, is dat ze heel overdreven staan te doen. Kijk naar Ruben Nicolai… Als je zo’n programma maakt, moet je je kandidaat laten shinen.”

“Ga niet zelf de hele tijd in de spotlights staan en er zelf nog overheen schreeuwen. Dat kun je bij Britt en Martien verwachten, omdat het twee van die types zijn. In zo’n Wie van de Drie past het perfect, maar ik weet niet of we ze als presentatieduo moeten hebben.”

‘Saai en traag’

Daar komt Angela de Jong, de kwade genius van de AD-mediaredactie, nog eens overheen. “Ik vond het heel saai, traag en langzaam. Het was heel traag. Ik kon van alles en nog wat doen – plassen, de was ophangen – en dan waren ze nog steeds met dezelfde dingen bezig.”

De Engelse versie is leuk, zegt ze. “Omdat daar ontzettend geestige en scherpe Engelse presentator stond, die dat echt naar een hoger plan tilde. Wat is er in Nederland bedacht? Nou: ‘Die hebben we niet bij SBS, dus we doen het duo dat heel erg dichtbij de kijker ligt en overal wel iets meligs van maakt.’ Dan blijkt dat het format flinterdun is en er twee mensen zijn die er niet iets heel magisch van kunnen maken.”

Overkill

Martien moet nu overigens écht oppassen voor overkill, waarschuwt Angela. ” Je kijkt dan omdat je Martien heel leuk vindt. Hij moet wel oppassen, want ik vind Martien heel leuk, maar als ik heel veel van dit krijg te zien, denk ik ook: toedelokie, Chateau Meiland.”

Samen met Britt is het allemaal wel heel overdreven, denkt ze. “Je gelooft het op een gegeven moment ook niet meer. Er zit bij elkaar een versterkend iets in, dat je denkt van: ja, nu gaan jullie het erom doen.”

Podcast

De AD Mediapodcast kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Britt en Martien: leuker in reality of toch als presentatoren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen